Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Crna kronika

'Bacio ih je s balkona, a onda je sjeo u auto i otišao na policiju. Djeca su još bila u pidžamama...'

Obitelj se na Pag doselila prije više od dvije i pol godine
28. veljače 2019. u 18:00 28 komentara 21646 prikaza
pag
Foto: Frane Šarić
Pogledajte galeriju 1/8

Četvero djece u dobi od 3 do 8 godina završilo je u bolnici nakon što ih je 54-godišnji otac bacio s balkona jutros u gradu Pagu.

Dom zdravlja i Hitna pomoć u Metkoviću Podignuta optužnica Šestogodišnje dijete popilo alkoholno piće i završilo na hitnoj, ocu prijeti zatvor

- Nakon ponovljenih dijagnostičkih pretraga utvrđeno je kako nije došlo do pogoršanja zdravstvenog stanja djevojčice, te je u dogovoru s ministrom zdravstva prof.dr.sc. Milanom Kujundžićem, dr.med. i ravnateljem Kliničkog bolničkog centra Zagreb prof.dr.sc. Antom Čorušićem, dr.med., dijete je vozilom Hitne medicinske pomoći uz pratnju anesteziološkog tima upućeno u KBC Zagreb - priopćili su iz zadarske bolnice, prenose 24 sata.

Vlasnik kuće u kojoj obitelj stanuje Bernard Maričević (85) (na fotografiji) rekao nam je da je jutros prvo čuo dječji plač. Kada je istrčao iz kuhinje, troje djece već je ležalo na betonu, a četvrto je pomahnitali otac bacao s balkona.

– Čuo sam kako djeca plaču, plaču svi jako, kad mi došli doli, a ono sve puno krvi – kaže on.

Počeo sam dozivati majku, a ona je dotrčala dolje i vikala: "Kurvin sine."

– Nismo ih smjeli dignuti, samo da vidimo jesu li svi živi, ja sam uzeo malog od dvije i pol godine, odnio ga k sebi i pokrio ga dekom – prepričava 85-godišnjak.

Palovec: Policija obavila pretres kuće i okruženja kuće obitelji Dominić RENATA RAŠOVIĆ Muž je može ubiti samo jednom, a sustav svakoga dana

Djeca su još bila u pidžamama, a nakon pada od straha su se pomokrila. Na mjestu gdje su djeca pala ostali su tragovi krvi.  

– Ja sam ga vidio kako je sjeo u auto i otišao na policiju – dodaje.

Maričević kaže da nije bilo problema s njim te da su bili dobri podstanari.

– Imao je dobru plaću, samo je poludio za autima. Sad će ovo, sad će ono – kazao je i dodao kako nikad nije čuo da je otac tukao djecu.

Plenković i Murganić STRAVA NA PAGU Reakcija premijera i ministrice: Zgroženi smo ovim monstruoznim činom

Obitelj se doselila prije više od dvije i pol godine.

– Policija je došla za pet minuta, prva pomoć malo je kasnila. Mama je tu bila, otišla je u Zadar gdje su djeca – rekao je.

Pag | Autor : Frane Šarić Foto: Frane Šarić susjeda Marija

Susjeda Marija kaže kako je čula da su uskoro morali iseliti iz kuće.

– Možda je zato poludio, ali oni su svi bili dobri – rekla je ona.

ski
Veliki vodič kroz Nassfeld
Isprobajte lokalne specijalitete, zaplešite uz legendarnu Nenu i skijajte na 110 km besprijekornih staza
Grawe
PRIHVATI IZAZOV
Izazov za sve trkače koji žele pomoći drugima
  • Marko:

    A dječica su vrištala i bježala po kući,dok ih je on hvatao a mama ležala pijan.....to je vijest.

  • redo:

    Na žalost, moderan i zapadnjački način života, odbijanje svega tradicionalnoga kao konzervativnoga, nazadnjačkoga i primitivnoga, stvara osnovu za ovakve i slične pojavnosti. Moral, etika, poštovanje prema roditeljima, djeci, odraslima ... svelo se na najniže grane. Ne postoji nikakvo opravdanje za ... prikaži još! ovakav čin! Očito se radi o psihičkom bolesniku jer psihički zdrava osoba ne bi sa balkona bacila jaknu sa sušila, a kamo li svoju djecu. Dogodilo se, ne ponovilo se. I samo molim da ne pričate kako to ima veze sa ovim ili onim, posebno s obzirom na situaciju u državi jer bi to značilo opravdavanje čina , a za ovaj čin opravdanja nema, posebno ne u smislu novčanih problema jer davno prije djeca su sa svojim roditlejima bila doslovno kruha gladna, ali nikada nisu bacana sa teresa i sl.

  • trabant7:

    Roditelje baciti krokodilima.