Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRAVOMOĆNO OSUĐEN

Josip Klemm i dalje slobodan: Četvrti put mu odgođen odlazak u zatvor

Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
1/2
11.09.2020.
u 20:30

Josip Klemm je pravomoćno osuđen na jednogodišnju zatvorsku kaznu zbog zlouporabe u gospodarskom poslovanju

Josipu Klemmu, bivšem predsjedniku Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata, izdržavanje kazne zatvora po četvrti put je odgođeno. Razlog je zdravstveno stanje, a ovaj put je odgođeno do 16. studenog 2020, potvrdio je glasnogovornik Županijskog suda u Zagrebu Krešimir Devčić za Telegram.

Podsjetimo, Klemm je pravomoćno osuđen na jednogodišnju zatvorsku kaznu zbog zlouporabe u gospodarskom poslovanju. No iako je pravomoćno osuđen, što je potvrdio i Vrhovni sud još 2017., odlazak u zatvor prvo mu je odgođen rješenjem suca izvršenja 14. listopada 2019. i to zbog ‘dovršavanju započetog posla zbog čijeg bi neobavljanja nastala znatna materijalna šteta’ što je opcija koja je propisana Zakonom. Odgoda je vrijedila do 16. siječnja.

Osam dana prije toga Klemm je imao prometnu nesreću u Svetoj Nedelji nakon čega je završio u bolnici. Potom mu je rješenjem suca izvršenja od 5. veljače zbog zdravstvenih razloga početak izvršavanja kazne zatvora odgođen do 2. ožujka. Suci izvršenja, na temelju istog članka, potom su donijeli još dva rješenja o odgodi Klemmova odlaska u zatvor, i to 17. ožujka, kada mu je odlazak iza rešetaka prolongiran do 30. travnja, i 24. srpnja, kad je odgoda produljena do 16. studenoga ove godine.

Ključne riječi

Komentara 14

ZA
zagrebzm
20:57 11.09.2020.

Govno od sudstva.

KU
kurcobolja
20:45 11.09.2020.

A na šta je bolestan ili što ga boli? Jednog poznanika su s rakom strpali u zatvor pa mogu i njega sa kurcoboljom.

Avatar Becki konjusari
Becki konjusari
22:11 11.09.2020.

Da ovaj Klem nije hdzeovac???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije