Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
opožareno 8 hektara

Još uvijek gori u Žrnovnici, na terenu 15 vatrogasaca

Split: Gašenje požara na Žrnovnici iz zraka zbog miniranog i nepristupačnog terena
Ivo Cagalj/PIXSELL
18.06.2022.
u 08:01

U požaru u bivšoj raketnoj bazi u Žrnovnici, koji je buknuo u četvrtak navečer i još uvijek je aktivan, izgorjelo je osam hektara niskog raslinja i borovine, doznaje se u subotu ujutro iz Javne vatrogasne postrojbe (JVP) Split.

Požar je buknuo u četvrtak oko 21.20 sati na otvorenom prostoru unutar raketne baze. Na intervenciju je tada izišlo DVD Žrnovnica s četiri vozila i osam vatrogasaca, DVD Split s jednim vozilom i tri vatrogasca i JVP Grada Splita s dva vozila i četiri vatrogasca.

Dan poslije, u petak, u ranim jutarnjim satima uz zemaljske snage gašenju su se priključile i zračne snage, kanader i Fire Boss. Opožarena površina makije, raslinja i šume je oko 8 hektara.

Tijekom protekle noći na požaru su ostale snage DVD Žrnovnice, DVD Split i JVP Grada Splita s pet vozila i 15 vatrogasaca, kazali su u JVP Split.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije