Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SANACIJA ŠTETA OD POTRESA

Još 2,6 milijuna eura za obnovu poljoprivrede

Zagreb: U Ministarstvu poljoprivrede održana konferencija za medije o izboru najboljeg OPG-a
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
1/4
25.01.2023.
u 06:30

17. ožujka otvorene će biti prijave na etvrti natječaj za obnovu poljoprivrednih potencijala narušenih u potresu. Obrada trećeg je još u tijeku, a ukupno je za projekt obnove predviđeno 22,5 milijuna eura

Poljoprivrednici s potresom pogođenih područja mogu se do 17. ožujka prijaviti na četvrti natječaj za obnovu poljoprivrednih potencijala narušenih u potresu. Osigurano je 2,6 milijuna eura, uz mogućnost povećanja alokacije, priopćilo je Ministarstvo poljoprivrede. Svrha natječaja su nastavak i održivost proizvodnje u ruralnim područjima, kako bi se spriječilo propadanje gospodarstava i iseljavanje. Intenzitet potpore iznosi 100%, a prihvatljivi korisnici su fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednika ili registrirane u Jedinstvenom registru domaćih životinja (JRDŽ) u trenutku podnošenja zahtjeva za potporu.

Iz ministarstva kažu kako je već završena obrada prijava s prethodna dva natječaja, a obrada trećeg je u tijeku. Ukupno je riječ o 164 odluke i odobrenom iznosu potpore većem od 6,6 milijuna eura, od čega je na posljednjem natječaju zaprimljeno više od dvije trećine (106) zahtjeva te su do sada odobrene 62 odluke o dodjeli sredstava.

– Ministarstvo poljoprivrede u zadnjoj je godini provedbe operacije 5.2.1 iz Programa ruralnog razvoja RH 2014.-2020. Kroz novi strateški plan Zajedničke poljoprivredne politike 2023.- 2027., Intervenciju 73.02., nastavit će se potpora za obnovu poljoprivrednog potencijala narušenog prirodnim nepogodama i katastrofalnim događajima, a za što je predviđeno 22,5 mil. eura – kažu u ministarstvu. 

>> VIDEO: Grad poluprazan, ali pun smeća: Posljedice štrajka radnika Čistoće itekako su vidljive

Komentara 1

DU
Deleted user
09:28 27.01.2023.

Za obnovu poljoprivrednih potencijala i natječaja uskoro neće biti potrebe jer stranka koja uživa 30%potpore birača će rasprodati sve te potencijale zajedno sa piljoprivrednicima, od kojih će neki biti nadničari.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije