Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zastupnici o Žalac:

'Jolly je dobio kredit od HBOR-a gdje Žalac sjedi u Nadzornom odboru'

Gordan Maras
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
20.03.2019.
u 14:03

HSS-ov Krešo Beljak bi, kaže, pitao vlasnika vozila pod kojim uvjetima je roditeljima ministrice Žalac iznajmio vozilo i zbog čega, a zanima ga i što će im takav auto

Nakon što je udarila 10-godišnje dijete upravljajući autom bez valjane vozačke dozvole, ministrica Gabrijela Žalac ponovno puni medijske stupce viješću da joj je pred kućom parkiran skupi Mercedes koji nije prijavljen u imovinskoj kartici. Na prvu obitelj ministrice Žalac ni iz njena ministarstva nisu pojašnjavali o kakvom je vozilu riječ, da bi danas ona rekla da pripada njenim roditeljima, a posebno je zanimljivo da je vozilo u vlasništvu tvrtke za najam vozila šibenskog poduzetnika Josipa Stojanovića Jollyja.

U Mostu i Živom zidu sumnjaju da je ministrica "na tapeti" zbog unutarstranačkih obračuna vezano uz pripremu lista za izbore zastupnika u Europski parlament, dok u SDP-u i HSS-u upozoravaju da nije nevažan detalj ni da je upravo Jolly prijatelj mnogih HDZ-ovaca, kao i da je dobio kredit od HBOR-a, u čijem Nadzornom odboru sjedi i ministrica Žalac.

Pogledajte izjavu Gabrijele Žalac o autu:

Mostov Nikola Grmoja vjeruje da bi iza svega mogle stajati unutarstranačke borbe u HDZ-u.

– Činila mi se ministrica dosta zbunjena, mijenjala je priču, nije mi bila uvjerljiva dok je objašnjavala da vozilo pripada njenim roditeljima. Vidjet ćemo što će biti, prije je premijer rekao da joj za vožnju auta ne treba vozačka dozvola, a sad se može reći da njen suprug vozi auto iako nemaju račun za taj auto. Tako da zadnjih nekoliko dana imamo kampanju protiv ministrice Žalac, možda je to borba za poredak na listama za Europski parlament unutar HDZ-a – sumnja Grmoja.

Na unutarstranačke borbe unutar HDZ-a sumnja i Živi zid, a čelnik Ivan Vilibor Sinčić poručuje kako je netransparentnost i velika količina imovine svojstvena HDZ-ovcima.

SDP-ov Gordan Maras uvjeren je da je ovo afera koja će rezultirati odlaskom ministrice.

– Treba vidjeti je li joj Jolly dao vozilo u najam ili u kojem obliku, taj gospodin je dobio kredit od HBOR-a gdje Žalac sjedi u NO. Mislim da je tu pametnom dosta i s te strane očito je da gospodin Jolly vrlo lijepo surađuje i s drugim kolegama iz HDZ-a. Ako se sjećate povijesti, još jedan istaknuti HDZ-ovac uhvaćen je u njegovu autu u susjednoj državi. Ako je gđa Žalac članica NO-a HBOR-a, a ne dokaže da gospodin koji joj je ustupio auto to napravio pod uvjetima koje bi imali svi drugi građani, onda je to vrlo teška optužba – tvrdi Maras. Zanimljivo je, dodaje, i da joj je suprug, kao vlasnik automehaničarskog obrta, prijavljen na plaću od 3000 kuna, a vozi automobil vrijedan 50 tisuća eura.

– Građani lako tu mogu zaključiti o čemu je riječi i je li sve čisto. Ne treba biti previše pametan da se zaključi da tu ima jako puno posla za Povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesa, za koje sam siguran da će pokrenuti postupak. Mali prihodi, skupi auto, auto posuđen iz firme čovjeka vrlo bliskog HDZ-a. Generalno, to je sramota, Žalac ide iz skandala u skandal, ništa novo za HDZ – poručuje Maras.

HSS-ov Krešo Beljak, kaže, pitao bi vlasnika vozila pod kojim uvjetima je roditeljima ministrice Žalac iznajmio vozilo i zbog čega, a zanima ga i što će im takav auto.

– Suspektno mi je da je to baš Jolly, zato treba pronaći ugovor pod kojim uvjetima je auto iznajmljen i ako ga uopće plaća, ako je sve čisto, onda odmah pokažeš ugovor, jer postoji opcija i da vam je netko iz tko zna kakvih interesa posudio auto – tvrdi Beljak koji misli da ministrica "nešto petlja".

Predsjednik Demokrata Mirando Mrsić nije iznenađen razvojem događaja pa podsjeća kako "zaboravljiva ministrica", aludirajući na to da je tri godine vozila bez važeće dozvole, "treba 24 sata da se sjeti da su njeni roditelji iznajmili Mercedes". No premijer je voli, zaključuje, pa će joj i ovo oprostiti. 

Komentara 29

BU
burza
15:14 20.03.2019.

Po cemu sudis da svi misle kao oni i ti mozda mala manjina ljubomornih i jalnih ljudi koji u necijem oku vide trn a u svom ne vide konja

AB
abendblatt
16:25 20.03.2019.

Pa koga briga tko vozi kakav auto,najbolje da su prije pitali Beljaka i Marasa za savjet.

MM
mad.max
15:36 20.03.2019.

Ne kuzim di su novinari tzv istrazivacki do sada bili i obavijetili javnost o biografiji obitelji bahate ministrice. Kaj se mora nekaj dogoditi da bi oni poceli istraživati nase vrle ministre i ministrice?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije