Naslovnica Vijesti Hrvatska

Tko su roditelji Gabrijele Žalac: majka je gurala i inspirirala ministricu

Vinka Ivanković, majka Gabrijele Žalac, poznata je kao stečajna upraviteljica više tvrtka na istoku Hrvatske. Građanima Vukovarsko-srijemske županije posebno je ostao u pamćenju stečaj Županjske banke
20. ožujka 2019. u 10:47 76 komentara 15659 prikaza
Gabrijela Žalac
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/9

Prema riječima ministrice Gabrijele Žalac njeni roditelji su vlasnici ili će tek biti vlasnici luksuznog Mercedesa E klase koji je već nekoliko tjedana parkiran u dvorištu njene obiteljske kuće u Vinkovcima. Odmah potom mnogi su postavili i pitanje tko su roditelji Gabrijele Žalac i kako si mogu priuštiti tako skupocjen automobil.

Gabrijela Žalac Mercedes Gabrijela Žalac: Ništa ne skrivam, dobit ćete ugovor o najmu i primanja mojih roditelja

Prema informacijama iz Vinkovaca otac Gabrijele Žalac je višegodišnji radnik Hrvatskih željeznica. Neslužbene informacije kažu kako je u mirovini.

Pogledajte izjavu ministrice o Mercedesu:

Vinka Ivanković, majka Gabrijele Žalac, imala je puno interesantniji životni put. Ona je poznata i kao stečajna upraviteljica više tvrtka na istoku Hrvatske. Građanima Vukovarsko-srijemske županije posebno je ostao u pamćenju stečaj Županjske banke koji je ostao poznat i kao jedan od najdužih stečajeva u Hrvatskoj. Taj stečaj inspirirao je i Gabrijelu Žalac koja je kao temu diplomskog rada na Ekonomskom fakultetu u Osijeku odabrala „Stečaj Županjske banke“.

Gabrijela Žalac MERCEDES E KLASE Suprug Gabrijele Žalac: 'Auto nije moj, ne razumijem ovo zlostavljanje'

Vinka Ivanković je već treći ili četvrti mandat direktorica Županijske komore Vukovar – Hrvatske gospodarske komore. Ranije je bila i direktorica Hrvatske poštanske banke u Vinkovcima. Poznavaoci obitelji Žalac kažu kako je upravo Vinka Ivanković bila ta koja je gurala i inspirirala Gabrijelu Žalac u njenom napredovanju.

Vinka Ivanković, majka Gabrijele Žalac, u sredini. Sa strane su premijer Andrej Plenković i predsjednik ŽK HGK Vukovar Ivan Marjanović | Autor : Branimir Bradarić Foto: Branimir Bradarić

Tako je postala i zaposlenica Vukovarsko-srijemske županije, pa pomoćnica pročelnice Upravnog odjela za međunarodnu suradnju da bi 2010. godine imenovana za pročelnicu. S toga mjesta imenovana je i za direktoricu Agencije za razvoj Vukovarsko-srijemske županije Hrast. S te pozicije imenovana je i za ministricu Vlade RH.

Vinka Ivanković za sada nam ne odgovara na telefonske pozive. 

Putokaz za najljepše plaže na Pagu
Najljepše plaže na Pagu
Istražite koje su najljepše plaže i pronađite one koje će vam najbolje odgovarati

A1 izdvaja za Vas

 • Avatar DveriBG
  DveriBG:

  Ajmo malo o roditeljima crvenih drugova ili su zasticeni ko licki medvjedi?? Sramota od novinarstva!

 • Avatar stinatvrda
  stinatvrda:

  Imamo li sutra kakvi senzacionalnih informacije u Večernjem od pradjedovima i prabakama djedova i baka ministrice. Možda se tu otkriju kave "nečasne radnje iz prošlosti" možda u obliku podmićivanja nekog "istraživačkog novinara"! To bi bila senzacija - prvorazredna.

 • CROATE:

  ozbiljan tisak nepise ovakve clanke ovo je sramotno !zivio sam dugo godina izvan HR ali ovako nesto mogu pisati piskarala