Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
visina nije sve

Jeste li viši od Putina, Zelenskoga, Milanovića? Pogledajte koliko su zapravo visoki poznati lideri

19.04.2022.
u 12:42

Svi su oni visoki i moćni preko malih ekrana, ali koliko su stvarno visoki i tko je najviši sada se može saznati

Kada razmišljamo o svjetskim liderima vidimo ih veće od života, no jeste li se ikada zapitali koliko su zapravo visoki? Malo je poznato da je premijer Plenković viši od velike većine državnika, a da ne spominjemo visinu Peđe Grbina čija visina iznosi preko dva metra zbog čega je zaslužio nadimak "politički titan".

08.03.2022., Zagreb - Na Trgu zrtava fasizma odrzan prosvjedni mars pod parolom Danas mars, sutra strajk. Photo: Marko Lukunic/PIXSELL
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Za razliku od "malenog" Putina čija visina iznosi 170 cm, naš predsjednik Zoran Milanović stoji na visini od 189 cm. Premijer Andrej Plenković visok je 191 cm, što ga čini višljim od Donalda Trumpa koji je visok 188 cm. Osim što je premijer viši od Trumpa viši je i od predsjednika Milanovića.

Kada pričamo o visini moćnih žena, naša bivša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović visoka je 176 cm što je čini višom od Angele Merkel čija je visina 165 cm. Razlika u visini ne prijeći se između ove dvije žene koje su u dobrim odnosima i nakon što su napustile svoje položaje.

Nizozemci su najviši u Europi, a na našim prostorima najviši su Bosanci i Hercegovci koji prema Europskoj ljestvici stoje na šestom mjestu,a Hrvati su sedmi, ispred Srba koji su na osmom mjestu. 

Marcelo Duhalde je 2018. godine objavio grafiku na kojoj možete vidjeti kako stojite s visinom naspram najpoznatijih svjetskih vođa kao što su Vladimir Putin, Angela Merkel, kraljica Elizabeta, papa Franjo i još mnoštvo njih. Usporedite svoju visinu ili pak visinu naših lidera na grafici koju možete pogledati ovdje, a sve što je potrebno za napraviti jest upisati visinu i spol i grafika će ubrzo naći vladara, nekog političkog vođu ili možda papu, iste ili približno slične visine kao i vi. 

Komentara 47

DU
Deleted user
14:15 19.04.2022.

Na ovako dubok i bitan članak valja odgovoriti jednako dubokim protupitanjem...a čiji je veći?

FA
fake
13:46 19.04.2022.

Jeste li viši od Putina, Zelenskoga, Milanovića???????........ali koliko su stvarno visoki i tko je najviši sada se može saznati??????E moj Bože,siđi pa vidi.

Avatar Asterix
Asterix
13:39 19.04.2022.

Od Putina sam viši i veći. Naime, ne ubijam ljude.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije