Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Djevojka iz pakla

Lažno optužila 15 muškaraca za silovanje, jedan bio u zatvoru 7 godina

Jemma Beale
Foto: Policija
1/3
24.08.2017.
u 22:09

Jemma Beale uhićena je u lipnju 2014. godine, ali je tvrdila da optužbe nije izmislila. Tijekom suđenja je čak optužila četvero liječnika i medicinskih djelatnika da su pružili lažne dokaze

Britanka Jemma Beale (25) zatvorena je danas zbog niza lažnih optužbi za silovanje i seksualne napade protiv muškaraca, objavila je britanska policija.

Žena iz Bedfonta je osuđena na deset godina nakon što je lažno optužila 15 muškaraca za seksualne napade. Istraga je pokrenuta još u prosincu 2013. godine nakon što su detektivi od jedne od bivših Bealeinih djevojaka saznali da je jedan muškarac, Mahad Cassim, zatvoren nakon što je Beale lagala da ju je silovao u studenom 2010. godine. 

Foto: Gareth Fuller/Press Association/PIXSELL

Ta je informacija došla u vrijeme kada je policija istraživala odvojenu optužbu koju je Beale iznijela tvrdeći da ju je silovalo više muškaraca, uključujući dvojicu koje poznaje, u studenom 2013. godine. Policija je potom istražila četiri optužbe koje je Beale iznijela od 2010. do 2013. Utvrdili su neke zajedničke nepodudarnosti koje su učvrstile njihovo uvjerenje da je riječ o lažnim optužbama. 

Mahad Cassim, koji je u zatvoru proveo sedam godina, naknadno se žalio protiv presude, koja je na kraju i poništena u srpnju 2015. godine. Beale je u drugom slučaju tvrdila da ju je 2012. godine napao Noam Shazad, koji je bio optužen, ali je pobjegao u Pakistan prije suđenja. Sve optužbe protiv njega su u međuvremenu odbačene.

Beale je uhićena u lipnju 2014. godine, ali je, unatoč sve većem broju dokaza, tvrdila da optužbe nije izmislila. Tijekom suđenja je čak optužila četvero liječnika i medicinskih djelatnika da su pružili lažne dokaze. Međutim, na kraju je proglašena krivom.

Foto: Gareth Fuller/Press Association/PIXSELL

- Ovakvi slučajevi su iznimni i vrlo rijetki, ali to pokazuje kako ozbiljno shvaćamo optužbe za silovanje te da ćemo provesti podrobnu istragu kako bismo došli do istine - rekao je detektiv Kevin Lynott, koji je istraživao lažne optužbe. Dodao je da je Beale razotkrivena kao serijska lažljivica te da smatra kako je samo djelomično bila motivirana financijskim dobitkom, a većinom pozornošću i kontrolom nad svojim partnerima.

Komentara 46

GE
Germanicus
00:15 25.08.2017.

Nije ona bolesna....bolestan je sudac koji je ustvrdio da bi netko ovo čudo mogao silovati!Pa jebote koliko moras biti lud da bi povjerovao da ovo netko moze silovati!

Avatar PrskatorVlado
PrskatorVlado
23:40 24.08.2017.

Isuse bedevije... Ova je progutala Anku Mrak i Peđu Grbina za gablec

DU
Deleted user
23:14 24.08.2017.

zašto bi silovali pa ova bi platila da netko skoči ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije