Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Jelenić: Todorić nije bez razloga odabrao baš London

Za nepravomoćnu presudu Milanu Bandiću glavni državni odvjetnik je istaknuo da ne bi rekao da je ona pljuska ni DORH-u ni USKOK-u
19. listopada 2018. u 18:55 4 komentara 2142 prikaza
Dražen Jelenić
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Dražen Jelenić, glavni državni odvjetnik iznio je svoje stajalište o slučaju Todorić i presudi Milanu Bandiću

Milan Bandić afera štandovi Milan Bandić i ostali nepravomoćno oslobođeni

Kada je riječ o nepravomoćnoj presudi Milanu Bandiću, Jelenić je za N1 istaknuo:

"Ne bih rekao da je (presuda) pljuska ni DORH-u ni USKOK-u. Koliko znam USKOK je svoj posao odradio zakonito i svoj zaključak o postojanju osnovane sumnje utemljio na zakonitim dokazima i očekujem da će iskoristiti pravna sredstva koja mu stoje na raspolaganju."

Za slučaj nestalog spisa iz 2011. kazao je da imaju sve ono što bi prema izjavama trebalo u tom spisu biti, odnosno što je bilo na raspolaganju tužitelju u trenutku kada je predlagao istražnom sucu provođenje hitnih istražnih radnji, a da su i pribavili od Županijskog suda u Zagrebu njihove spise, od policije njihove te ističe da je spis rekonstruiran.

Ksenija Vržina ODVJETNICA VRŽINA 'Žao mi je što odvjetnik Hanžeković nije živ, on je vjerovao u nevinost Bandića'

Na pitanje što je na kraju zaključeno odgovara: 

"S obzirom da se radi o nama novom materijalu, da tako kažem, jer ja ga prije nisam vidio, niti ja doduše donosim odluke, ali novi je i za zamjenika na Općinskom sudu koji je zadužen s tim spisom. Očekujem da on u što kraćem roku moguće prouči taj materijal i da donese svoju odluku ima li tu ima osnovane sumnje protiv neke osobe ili nema i je li potrebno dalje nešto u tom pravcu."

Zdravko Marić - Do kraja godine javni dug trebao bi pasti na 74,5 posto BDP-a Hrvatske DVA SASTANKA Marić o tvrdnjama Ivice Todorića: 'Ne demantiram, ali ne bih komentirao'

Kada je riječ o slučaju Todorić i ispitivanju svjedoka uoči odluke o izručenju Jelenić kaže da svjedoci nisu ispitani ne zato da bi opstala osnova za određivanje istražnog zatvora, već zato jer kroz međunarodno pravnu pomoć do dana današnjeg nisu dobiveni zapisnici o ispitivanju tih svjedoka.

Zaključuje da koga god pitate od tužitelja iz EU reći će da je s Londonom "najteže" što po njemu daje dobar odgovor na to zašto je Todorić od svih zemalja odabrao Veliku Britaniju.

U selu Mečenčani stvaraju se goleme rupe u tlu
RASCJEPI U TLU
Ne uzrokuju samo potresi rupe u tlu: Vrtače se pojavljuju širom svijeta, a razlog je zabrinjavajuć
Nikola Škorić
PROLJETNA SEZONA
U novoj epizodi Raiffeisen Future Boosta saznajte kako je Nikola Škorić osnutkom tvrtke Electrocoin započeo revoluciju u industriji plaćanja
  • senijor121:

    Glavna zadaća jelenića je da čuva svoje mentore bajića, cvitana i ostalu udbašku bagru od ruke pravde, koji su omogućili bijeg Todoriću, ali su zato čuvali perkovića i mustača i sve komunjarske i srpske zločince.

  • ing-12345:

    Todorić je izabrao Veliku Britaniju jer zna da njeno pravosuđe ga neće izručiti Hrvatskoj u kojoj državno odvjetništvo na čelu sa Jelenićem se dogovara sa dilerom droge, sinom generala, za osudu na društveno korisni rad jer je on samo čuvao ... prikaži još! čuvao drogu za Toma Forda. Britanskim sucima je samo iz ovoga primjera jasno da je hrvatsko pravosuđe korumpirano do srži. I nažalost zbog toga neće izručiti Todorića iako znaju da je Todorić kriminalac.

  • rightside:

    a niti datum polaska na put,,))) i zato niko od hrvata nema razloga vjerovat ni dorhu ni uskoku ni policiji,, a jos manje sudstvu,,