Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Državni odvjetnik

Jelenić: Todorić nije bez razloga odabrao baš London

Dražen Jelenić
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
1/3
19.10.2018.
u 18:55

Za nepravomoćnu presudu Milanu Bandiću glavni državni odvjetnik je istaknuo da ne bi rekao da je ona pljuska ni DORH-u ni USKOK-u

Dražen Jelenić, glavni državni odvjetnik iznio je svoje stajalište o slučaju Todorić i presudi Milanu Bandiću

Kada je riječ o nepravomoćnoj presudi Milanu Bandiću, Jelenić je za N1 istaknuo:

"Ne bih rekao da je (presuda) pljuska ni DORH-u ni USKOK-u. Koliko znam USKOK je svoj posao odradio zakonito i svoj zaključak o postojanju osnovane sumnje utemljio na zakonitim dokazima i očekujem da će iskoristiti pravna sredstva koja mu stoje na raspolaganju."

Za slučaj nestalog spisa iz 2011. kazao je da imaju sve ono što bi prema izjavama trebalo u tom spisu biti, odnosno što je bilo na raspolaganju tužitelju u trenutku kada je predlagao istražnom sucu provođenje hitnih istražnih radnji, a da su i pribavili od Županijskog suda u Zagrebu njihove spise, od policije njihove te ističe da je spis rekonstruiran.

Na pitanje što je na kraju zaključeno odgovara: 

"S obzirom da se radi o nama novom materijalu, da tako kažem, jer ja ga prije nisam vidio, niti ja doduše donosim odluke, ali novi je i za zamjenika na Općinskom sudu koji je zadužen s tim spisom. Očekujem da on u što kraćem roku moguće prouči taj materijal i da donese svoju odluku ima li tu ima osnovane sumnje protiv neke osobe ili nema i je li potrebno dalje nešto u tom pravcu."

Kada je riječ o slučaju Todorić i ispitivanju svjedoka uoči odluke o izručenju Jelenić kaže da svjedoci nisu ispitani ne zato da bi opstala osnova za određivanje istražnog zatvora, već zato jer kroz međunarodno pravnu pomoć do dana današnjeg nisu dobiveni zapisnici o ispitivanju tih svjedoka.

Zaključuje da koga god pitate od tužitelja iz EU reći će da je s Londonom "najteže" što po njemu daje dobar odgovor na to zašto je Todorić od svih zemalja odabrao Veliku Britaniju.

Komentara 4

SE
senijor121
22:17 19.10.2018.

Glavna zadaća jelenića je da čuva svoje mentore bajića, cvitana i ostalu udbašku bagru od ruke pravde, koji su omogućili bijeg Todoriću, ali su zato čuvali perkovića i mustača i sve komunjarske i srpske zločince.

I1
ing-12345
07:39 20.10.2018.

Todorić je izabrao Veliku Britaniju jer zna da njeno pravosuđe ga neće izručiti Hrvatskoj u kojoj državno odvjetništvo na čelu sa Jelenićem se dogovara sa dilerom droge, sinom generala, za osudu na društveno korisni rad jer je on samo čuvao čuvao drogu za Toma Forda. Britanskim sucima je samo iz ovoga primjera jasno da je hrvatsko pravosuđe korumpirano do srži. I nažalost zbog toga neće izručiti Todorića iako znaju da je Todorić kriminalac.

RI
rightside
10:50 20.10.2018.

a niti datum polaska na put,,))) i zato niko od hrvata nema razloga vjerovat ni dorhu ni uskoku ni policiji,, a jos manje sudstvu,,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije