Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVAKA ČAST!

Jedna pulska pekarnica oduševila građane: Prodaju dva komada jučerašnjeg kruha za 7 kuna

Hrvati kruh plaćaju skuplje o Nijemaca
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
05.12.2022.
u 13:07

Ta nam cijena može pokriti barem brašno, ali sve je bolje nego baciti", smatra vlasnica čiji je muž uveo tu praksu prije puno godina.

Nikome više nije svejedno kad odlazi u trgovinu zbog sve viših cijena proizvoda, pa svaka akcije dobro dođe. Pekara u sklopu pulske tržnice poznata je po svojoj dugogodišnjoj praksi prodaje kruha, za koju vlasnica tvrdi da bi je trebale preuzeti i druge pekare.

Tamo se može osim kruha starog jedan dan, kupiti i ostale proizvode od jučer, po popularnoj cijeni - sedam kuna. To znači da ćete dva jučerašnja kruha platiti toj pekari sedam kuna.

"Moj pokojni muž došao je do te ideje, a ja sam je zadržala u praksi, ima tome dugi niz godina", rekla je vlasnica pekare za Glas Istre. Ona je stava da bi i druge pekare mogle preuzeti ovu praksu. Ti proizvodi, kaže, prodaju se u velikoj količini.

"Kruh - ruža kod nas inače košta devet kuna, a pakovana dva takva kruha, sutradan, bit će sedam. Sve što nam ostane, pakirano po dva, bez obzira na cijenu u redovnoj prodaji, prodajemo po sedam kuna i tako nam je lakše. Rijetko nam ostaje tih proizvoda, uglavnom se sve proda", kaže vlasnica pekare.

Najčešće žene uzmu po četiri, pet paketa.

"Kažu mi da ih zamrznu i vade, po potrebi, tostiraju ili stave u pećnicu i da im bude kao svježi. Starije žene su i inače domišljate", kazala je i dodala: "Ta nam cijena može pokriti barem brašno, ali sve je bolje nego baciti".

VIDEO: Trump pozvao na ukidanje Ustava, Bijela kuća zgrožena: 'To je prokletstvo za dušu'

 

Ključne riječi

Komentara 1

RE
realist01
13:33 05.12.2022.

Svaka čast to bi bilo poželjno svugdje. Ja ionako jedem isti kruh nekoliko dana.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije