Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
komemoracije pune podjela

Je li napokon moguć konsenzus o Jasenovcu i Bleiburgu: 'Svake godine u travnju slušamo ista pitanja, iste argumente'

storyeditor/2022-04-22/PXL_220422_93106793.jpg
Emica Elvedji/PIXSELL
22.04.2022.
u 22:20

Da je podjele moguće premostiti vjeruje i predsjednik SDP-a Peđa Grbin, koji kaže da treba konačno prihvatiti modus operandi drugih, uređenih europskih zemalja poput, primjerice, Njemačke ili Austrije. Izmjene Kaznenog zakona kojima bi se u budućnosti zabranjivalo isticanje ustaških simbola i pozdrava su napisane, kaže Grbin i dodaje da ih je napisao upravo SDP i predao predstavnicima naroda žrtava logora Jasenovac, prepustivši im da odluče tko će pokrenuti daljnje korake.

Komentara 67

Avatar BitceSveOK
BitceSveOK
23:12 22.04.2022.

Mrtvi s križnog puta su iskopani iz masovnih grobnica i raznih jama te pobrojani. Kad će se to napraviti s Jasenovcem? Do kada će Srbi živjeti u mitovima i lažima da su žrtve?

LE
LenardHr
23:17 22.04.2022.

Istina i samo istina. Bez toga nema pomirbe. Komunisti se moraju suociti sa zlocinima svojih predaka.

DR
drogerasM
23:03 22.04.2022.

Istrazivanje Jasenovca nista? Konsenzus? Ovi bi trgovali s povijesti. Treba zabraniti politicare u Jasenovcu, one izjave koje su slijedile nakon polijeganja vijenaca je malo reci da su gnjusne i ispod svakog nivoa kulture. Sramite se.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?