Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pljuskovi i grmljavina

Velika promjena: ljetu je došao kraj, izdano narančasto upozorenje

Nevrijeme
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
1/2
31.08.2018.
u 19:59

Za sutra je izdano narančasto upozorenje za Zagrebačku, Karlovačku, Gospićku, Riječku i Splitsku regiju gdje se najavljuju grmljavinska nevremena

Ako je suditi prema vremenskoj prognozi, ljetu je došao kraj. Već prvi dan rujna donosi veliku promjenu vremena pa će tako sunce zamijeniti kišni oblaci, najavljuje Zoran Vakula u svojoj vremenskoj prognozi za HRT.

Osim povremene kiše i niže temperature, bit će i ponegdje obilnijih pljuskova i grmljavine, na Jadranu i nevera.

Za sutra je izdano narančasto upozorenje za Zagrebačku, Karlovačku, Gospićku, Riječku i Splitsku regiju gdje se najavljuju grmljavinska nevremena.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu na mjestimice pljuskove i grmljavinu treba računati tek poslijepodne i navečer kada lokalno može biti i nevremena.

Foto: Screenshot/reuters

Najviše do 26 °C bit će u središnjoj Hrvatskoj, uz umjereno do pretežno oblačno vrijeme, povremeno s kišom, češćom u drugom dijelu dana, kada je velika vjerojatnost i za mjestimice izraženije pljuskove, grmljavinu, ponegdje i nevrijeme. Obilnijih pljuskova i grmljavine bit će osobito u gorju i na sjevernom Jadranu, a mjestimice su moguće i jake nevere.

U Dalmaciji što južnije - to manja vjerojatnost pljuskova i grmljavine te više sunčanog vremena, prognozira Vakula. A na sjevernom dijelu je vrlo velika vjerojatnost nevera praćenih obilnom kišom, i to već od jutra, pa će biti i hladnije nego u petak.

Na jugu Hrvatske još većinom suho i sunčano, barem do večernjih sati, a zatim nestabilnije.

U kopnenom će području i idućih dana biti promjenljivo i nestabilno, s povremenom kišom i grmljavinom, a osobito su u nedjelju još mjestimice mogući obilniji pljuskovi.

Promjenljivo će do ponedjeljka biti i na Jadranu, pri čemu su obilniji pljuskovi i grmljavina u nedjelju vjerojatniji u Dalmaciji. Od utorka se vjerojatnost kiše smanjuje, a bit će i više sunčanog vremena.

Nevrijeme
1/10

Komentara 4

Avatar babas
babas
23:04 31.08.2018.

Vakuli već treći puta u kolovozu dolazi kraj ljeta. U rujnu očekujem Vakuline najave o snježnim oborinama na Jadranu,hehehe

Avatar rubinet
rubinet
22:18 31.08.2018.

ljetu je došao kraj? baš suprotno! tek sad dolazi najbolji dio..rujan..listopad..kupanje..divota

OB
ObrenM
08:34 01.09.2018.

DHMZ jucer daje crvenu pozornost, po obicaju za splitsku (povlastenu) zupaniju kad ono u nespomenutom Zadru uz grmljavinu i munje prolom da se nije.moglo voziti.U Zadru su brzinski potrosene silni novci za rekonstrukciju cesta i kanalizacije,a ono cak i na bulevaru poplava,a da ne govorimo o raskrizju Relja.Eu novac zamracio--Zna se.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije