Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NJEMAČKA ZABRINUTA

Je li kancelarka ozbiljnije bolesna?

Angela Merkel
Foto: DPA/Pixsell
1/3
27.06.2019.
u 18:55

Predsjednica vlade jučer se ponovno tresla, nakon što joj se to dogodilo i prošlog tjedna, pa tamošnja javnost postavlja pitanja o njezinom zdravlju

Angela Merkel snimljena je kako se trese drugi put u devet dana. Jedna je to od glavnih vijesti u europskim medijima koji donose i neminovan zaključak da sa zdravljem njemačke kancelarke ipak nešto ne štima. Ako je ista situacija pri posjetu ukrajinskom predsjedniku Zelenskom i mogla biti okarakterizirana kao trenutak slabosti, sada to u svakom slučaju nije moguće.

Odlazi na summit G20

Pogotovo nakon prizora od jučer ujutro na javnom događaju ispraćaja ministrice pravosuđa Katarine Barley u Europski parlament u palači Bellevue.

Angela Merkel se opet tresla

Za vrijeme obraćanja u društvu predsjednika Frank-Waltera Steinmeiera najprije je primijećeno da se trese, na što je reagirala sklapanjem ruku, a onda joj je ponuđena i čaša vode što je odbila odmahivanjem glave. Fotograf agencije DPA koji je sve snimio opisao je da se Merkeličina dispozicija popravljala kako se ponovo počela kretati.

Znači, situacija je, barem u tehničkom smislu, pomalo različita, jer se Merkel prvi put stanje popravilo nakon što je popila čašu vode. Poslije je taj trenutak slabosti i opravdala nedovoljnim unosom tekućine tijekom jednog vrlo toplog dana, ali i time što je popila veće količine kave.

Samo po sebi zdravstveno stanje državnika zemlje poput Njemačke je vijest, a sada je i još važnija jer jučer je Angela Merkel ušla u avion koji ju je odveo na još jedan skup G20, okupljanje gospodarski najsnažnijih zemalja svijeta. U kontekstu situacije s Iranom i Sjedinjenim Državama, te sastanka zainteresiranih europskih država s iranskom delegacijom koji se treba održati upravo danas, očito je da psihofizičko stanje njemačke kancelarke mora biti tema.

Za Večernji list je nakon snimke prvog tremora neurologinja dr. Vesna Šerić prokomentirala da nije riječ o Parkinsonovoj bolesti ili nekom drugom neurološkom problemu upravo zbog činjenice da je nakon trešnje kancelarka nastavila normalno hodati. Moguće je da je doista riječ o najobičnijoj dehidraciji ili joj je možda pao šećer, bilo je mišljenje dr. Šerić.

Pritisci se povećali

S takvim su se mišljenjem složili i liječnici koje su konzultirali drugi europski mediji. Također, podsjećalo se i na posjet Meksiku 2017. godine kada se dogodilo nešto slično, a također je bio topao dan s visokim postotkom vlage u zraku. Ipak, ovaj put teško da velike vrućine koje su pogodile i Njemačku mogu biti razlog jer temperatura jučer u Berlinu nije bila tako visoka, a kancelarkin je raspored korigiran nakon vrućina u srijedu koje su dosegnule gotovo 40 stupnjeva.

Njemački tabloid Bild čak tvrdi da je avion koji ju je odveo u Japan na skup G20 odletio ranije od planiranog. Neki su skloni i mišljenju da Angela Merkel jednostavno više ne podnosi pritiske tako dobro kao nekada, a oni nisu nikada bili ovako jaki i brojni.•

Ključne riječi

Komentara 47

BA
barbaizamerike
19:47 27.06.2019.

Nornalno je da su ljudi ponekad bolesni a kad dodu godine onda malo vise

Avatar Strangethedreamer
Strangethedreamer
20:40 27.06.2019.

Kad si žena u vrhu ne smiješ pokazati ni najmanju natruhu slabosti ili bolesti. Odmah skoče na tebe kao lešinari. Možeš glumiti kao Michael J. Fox s parkinsonom, ili biti Papa kao blaženi otac Ivan Pavao II. Ali ako si žena, odmah si nesposobna. Da se razumijemo, ne volim ja Merkel ni njenu politiku, ali žena je zmaj. Jaka i uporna. Ne želim joj bolest.

PR
prajdali100
19:07 27.06.2019.

Moguće je da je ženi pao šećer.Iako je činila sve što je mogla da stvari kontrolira tijelo čini svoje.Valjda na sastanku G20 neće nekome opaliti čvoku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije