Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ostaje na čelu Ekspertne radne skupine

Buljan Culej razriješena s mjesta predsjednice Stručnog povjerenstva za državnu maturu

Jasminka Buljan Culej
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
14.07.2017.
u 14:28

Jasminka Buljan Culej odgovorila je Hini da nema dopuštenje za davanje izjava, ali da nije napravila nikakvu grešku, te je zamolila da ostane suzdržana o tome slučaju.

Bivša savjetnica ministra znanosti i obrazovanja i aktualna zaposlenica toga Ministarstva Jasminka Buljan Culej razriješena je s mjesta predsjednice Stručnog povjerenstva za odlučivanje o pragovima za ocjenu na ispitima državne mature, ali njezin položaj na mjestu predsjednice Ekspertne skupine, o čemu se u proteklo vrijeme spekuliralo u javnosti, nije promijenjen, doznaje se u petak u Ministarstvu.

Buljan Culej razriješena je 11. srpnja s mjesta predsjednice Stručnog povjerenstva za odlučivanje o pragovima za ocjenu na ispitima državne mature da bi pomoćnik ministra Hrvoje Šlezak mogao otići na tu sjednicu, kako bi sjednica imala legitimitet i kako ne bi bili ugroženi rezultati državne mature, rečeno je Hini u Ministarstvu.

Taj dan u 9,12 sati gospođa Buljan Culej poslala je mail svom pretpostavljenom da će biti nazočna i u Centru za vanjsko vrednovanje i u Vladi, tako da nije bilo razloga sumnjati u to. Ministrica Blaženka Divjak od nje je tražila očitovanja tek kad je nastao problem, kažu u Ministarstvu.

Jasminka Buljan Culej odgovorila je Hini da nema dopuštenje za davanje izjava, ali da nije napravila nikakvu grešku, te je zamolila da ostane suzdržana o tome slučaju.

Njezin položaj u Ekspertnoj radnoj skupini za provođenje Cjelovite kurikularne reforme ni na koji način nije promijenjen i on će ovisiti o analizi rada te skupine koja traje i još će trajati neko vrijeme, rečeno je u Ministarstvu.

No, iz Ministarstva nije odgovoreno kakav radni status, na kojem radnom mjestu i kojem svojstvu Jasminka Buljan Culej radi nakon što je automatizmom prestala biti savjetnicom ministra.

Komentara 11

DU
Deleted user
15:11 14.07.2017.

Kaj dolazi neovisni Jokić ili Štulhofer ?

MI
misho32
16:18 14.07.2017.

to je princip kako se kuha žaba , postepeno se smjenjuje sa pojedinih funkcija da se nebi izazvala jača reakcija i priprema se pozicija za Jokića , agenta koji je specijalno pripremlje za destruciju hrvatskog obrazovanja.

Avatar 123456
123456
17:17 14.07.2017.

Soroševci opet jašu! No sve prirodne pojave, pa i društveme boleštine se mijenjaju u amplitudama - sad su podigli glave, ali će ih i spustiti nadam se jednom zauvijek. Samo ti plenki slušaj pupavca - daleko ćeš dogurati!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije