Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Buljan Culej razriješena s mjesta predsjednice Stručnog povjerenstva za državnu maturu

Jasminka Buljan Culej odgovorila je Hini da nema dopuštenje za davanje izjava, ali da nije napravila nikakvu grešku, te je zamolila da ostane suzdržana o tome slučaju.
14. srpnja 2017. u 14:28 11 komentara 2568 prikaza
Jasminka Buljan Culej
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Bivša savjetnica ministra znanosti i obrazovanja i aktualna zaposlenica toga Ministarstva Jasminka Buljan Culej razriješena je s mjesta predsjednice Stručnog povjerenstva za odlučivanje o pragovima za ocjenu na ispitima državne mature, ali njezin položaj na mjestu predsjednice Ekspertne skupine, o čemu se u proteklo vrijeme spekuliralo u javnosti, nije promijenjen, doznaje se u petak u Ministarstvu.

Jasminka Buljan Culej Gdje je zaposlenica? Culej izostala sa sastanka o pragu mature jer se sastala s Plenkovićem

Buljan Culej razriješena je 11. srpnja s mjesta predsjednice Stručnog povjerenstva za odlučivanje o pragovima za ocjenu na ispitima državne mature da bi pomoćnik ministra Hrvoje Šlezak mogao otići na tu sjednicu, kako bi sjednica imala legitimitet i kako ne bi bili ugroženi rezultati državne mature, rečeno je Hini u Ministarstvu.

Taj dan u 9,12 sati gospođa Buljan Culej poslala je mail svom pretpostavljenom da će biti nazočna i u Centru za vanjsko vrednovanje i u Vladi, tako da nije bilo razloga sumnjati u to. Ministrica Blaženka Divjak od nje je tražila očitovanja tek kad je nastao problem, kažu u Ministarstvu.

Jasminka Buljan Culej odgovorila je Hini da nema dopuštenje za davanje izjava, ali da nije napravila nikakvu grešku, te je zamolila da ostane suzdržana o tome slučaju.

Njezin položaj u Ekspertnoj radnoj skupini za provođenje Cjelovite kurikularne reforme ni na koji način nije promijenjen i on će ovisiti o analizi rada te skupine koja traje i još će trajati neko vrijeme, rečeno je u Ministarstvu.

No, iz Ministarstva nije odgovoreno kakav radni status, na kojem radnom mjestu i kojem svojstvu Jasminka Buljan Culej radi nakon što je automatizmom prestala biti savjetnicom ministra.

Dijana Vican Obrazovna reforma Vican ostaje šeficom, ali akcijski plan mora se mijenjati blaženka divjak Nakon sastanka s Plenkovićem Izgubljeno još šest mjeseci, Vican na “popravnom ispitu” Produljen rok za izbor 5 članova Još ništa od ekspertne skupine
Na žlicu
Često ga radite, ali nikad vam ne uspije kao mamin - ovaj recept za grašak varivo briše sve dosadašnje pogreške
TIDAL
Glazba i zabava
Jeste li ikada čuli za TIDAL? Istražili smo sve što morate o njemu znati
 • Deleted user:

  Kaj dolazi neovisni Jokić ili Štulhofer ?

 • misho32:

  to je princip kako se kuha žaba , postepeno se smjenjuje sa pojedinih funkcija da se nebi izazvala jača reakcija i priprema se pozicija za Jokića , agenta koji je specijalno pripremlje za destruciju hrvatskog obrazovanja.

 • Avatar 123456
  123456:

  Soroševci opet jašu! No sve prirodne pojave, pa i društveme boleštine se mijenjaju u amplitudama - sad su podigli glave, ali će ih i spustiti nadam se jednom zauvijek. Samo ti plenki slušaj pupavca - daleko ćeš dogurati!