Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Culej izostala sa sastanka o pragu mature jer se sastala s Plenkovićem

Ministrici nitko nije znao reći gdje je Buljan Culej. Dapače, i njezin nadređeni rekao je da se nikome nije javila... a ona mu je poslala mail!
14. srpnja 2017. u 07:44 4 komentara 1203 prikaza
Jasminka Buljan Culej
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/5

Državni tajnik Hrvoje Šlezak u utorak 11. srpnja hitno je poslan u Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje na sastanak Stručnog povjerenstva za odlučivanje o pragovima za ocjene na ispitima državne mature.

Branka Ramljak Sjednica Vlade Branka Ramljak imenovana državnom tajnicom u Ministarstvu obrazovanja

Bilo je blizu 16 sati i hitno je morao zamijeniti Jasminku Buljan Culej, koja na sastanak, koji je počeo u 12 sati, nije došla. Iako je Buljan Culej šefica ekspertne radne skupine, na spomenutom sastanku važnom za rezultate mature koji ne smiju kasniti nije bila u funkciji šefice ERS-a – dapače na sastanak se trebala odazvati u ulozi zaposlenice Ministarstva.

Budući da se nije pojavila, iz Nacionalnog centra o izostanku su nakon sat vremena čekanja i pokušaja da s njom stupe u kontakt nazvali Ministarstvo u kojem počinje hitna “istraga” – točnije ministrica Divjak želi znati gdje je zaposlenica Buljan Culej i zašto izostaje s radnog mjesta.

Buljan Culej na ranije zakazanom sastanku u Vladi

Traži ministrica očitovanje o njezinu izostanku jer joj nitko od zaposlenika ne zna odgovoriti gdje je Buljan Culej. Dapače, uvjeravaju Divjak da se Culej nikome nije javila ni objasnila svoj izostanak. I dok traje “potraga” za Buljan Culej, ona u Vladi ima sastanak s premijerom Plenkovićem. Unaprijed zakazan.

Blaženka Divjak POD ISTRAGOM? Divjak: Ne raspolažem podacima o postupcima protiv Buljan Culej

Tema rasprave je rad ekspertne radne skupine. Da će biti u Vladi, mailom je na dan održavanja sastanka obavijestila nadređenog u Ministarstvu i tajnicu (op. a. mail u posjedu Večernjeg lista poslan je nadređenom Darku Totu). Poziv na sastanak Povjerenstva za pragove na maturi, koji je bio istog dana (op. a. 11. srpnja) Culej je dobila dan prije, 10. srpnja, iako su, neslužbeno doznajemo, ostali poziv dobili 6. srpnja. Kada je poziv zaprimila, potvrđuju to i u Nacionalnom centru za vrednovanje, Culej je potvrdila svoj dolazak uz napomenu da će na sastanak zakasniti sat vremena.

– Čekali smo je sat vremena i pokušali doći do nje – poručili su iz Nacionalnog centra. To više joj se izostanak zamjera jer je i sama radila u Centru pa bi trebala znati koliko je sastanak važan.

Blaženka Divjak Ministrica Blaženka Divjak: Ne znam tko je autor Akcijskog plana

Vrijeme je da se stane na loptu

No ona se javiti nije mogla jer je, potvrđuju iz Vlade, bila pred Plenkovićem. Tek nakon naših jučerašnjih pitanja nadređeni Darko Tot ipak je uočio mail koji je Culej doista poslala 11. srpnja. Stegovnog postupka protiv Buljan Culej neće biti.

– Moj je zadatak osigurati da se matura provede prema pravilima i na vrijeme, a to je prošlo u redu – kazala je jučer Divjak poručivši da je vrijeme da se stane na loptu.     

blaženka divjak Nakon sastanka s Plenkovićem Izgubljeno još šest mjeseci, Vican na “popravnom ispitu” BLAŽENKA DIVJAk O smjenjivanju ekspertnog tima odlučit ćemo za dva tjedna škola Završio najteži ispit Vlak juri 72 km/h. Koliko je sekundi bio na mostu?

 

 

A SVE LEGALNO....
Izgledaju kao normalan par, ali javnost njihov brak itekako osuđuje: Stric oženio nećakinju, imaju djecu
LAQO osiguranje
Digitalna transformacija
Kako je domaći tim razvio digitalno rješenje koje Hrvatsku svrstava u europski vrh
 • Avatar Orgasmatron
  Orgasmatron:

  HNSovska retarduša

 • pepomacan:

  Lijevi terijeri ministrice Divjak, koriste svakakve podvale i spinove, kako bi kompromitirali Jasminku Buljan Culej, da imaju "razlog" eliminirati ju s čela Radne skupine Kurikulne reforme!! Providna "igra" ministarke i njezinih poltrona!!

 • ObrenM:

  Vazniji je Plenkovic nego svi maturanti Hrvatske.