Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zakon

Jarnjak, Maček i Bačić ne mogu tužiti blagajnicu za klevetu

jarnjak (1)
Goran Jakuš/Pixsell
13.09.2011.
u 19:51

Njih je B. Pavošević navela kao osobe koje su diktirale trošenje novca iz crnog fonda HDZ-a i odlučivale o uklanjanju dokaza.

 Tužbe protiv bivše HDZ-ove blagajnice Branke Pavošević koje su najavili Ivan Jarnjak, Ratko Maček, a potom i Branko Bačić mogle bi biti bespredmetne.

Njih je B. Pavošević navela kao osobe koje su diktirale trošenje novca iz crnog fonda HDZ-a i odlučivale o uklanjanju dokaza. Za Jarnjaka je Pavošević rekla da je jednom donio 2 milijuna kuna gotovine u crnu blagajnu te da je u nekoliko navrata davao naloge za isplatu. Za Mačeka je rekla da je u vrijeme predsjedničke kampanje Jadranke Kosor odnio iz blagajne čak 10 milijuna kuna. U odnosu na Bačića navela je da je tražio evidencije o funkcioniranju nelegalne blagajne i uništio bilježnicu u kojoj su se bilježili ti podaci.

No, tužbe protiv B. Pavošević mogle bi ostati bez efekta jer je bivša blagajnica sve ovo rekla kao okrivljenica u kaznenom postupku u kojemu se ima pravo braniti kako želi. Dužnost da govori istinu, ne prešućuje i upozorenje da je davanje lažnog iskaza kazneno djelo ZKP predviđa za svjedoka, a ne za okrivljenika.

Pavošević je tužiteljima iskazivala i nije kriva što je javnost sve doznala.

Ključne riječi

Komentara 40

X2
xychhr-200
09:56 14.09.2011.

------------------------- Ide Zagorac ujutro rano cestom prema gradu. Pita ga susjed - kud ideš...? Idem na sud. A koga ćeš tužiti...? Neznam još, smislit ću po putu-;)))...

BI
bilikamen
21:20 13.09.2011.

Jarnjak, Mačak, Bačak............. ..........izgleda mi da vam je Branka Pavošević postala noćna mora. Niste se nadali da će vas Hrvatska Heroina, izdati.

GA
gasparr
00:41 14.09.2011.

najtužnije u svim ovim pričama o lopovluku je da ih sigurno ne bi bilo da nije predizborno vrijeme, bojim se da će se nakon izbora sve prekriti debelim plaštem zaborava kao i do sada

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije