Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CIJEPLJENO 70 POSTO POPULACIJE

Japan bez ijednog umrlog od covida-19 prvi put nakon 15 mjeseci

Koronavirus u Japanu
REUTERS/Kim Kyung-Hoon
08.11.2021.
u 06:35

Od početka pandemije u Japanu je od covida-19 umrlo više od 18.000 ljudi.

Japan u nedjelju nije zabilježio niti jedan smrtni slučaj od covida-19 po prvi put u više od godinu dana, pišu tamošnji mediji.

Prije nedjelje nije bilo niti jednog dana bez umrlih od covida-19 od 2. kolovoza 2020., prema podacima nacionalne televizije NHK. U subotu su, pak, zabilježena tri smrtna slučaja.

Broj novozaraženih i smrtnih slučajeva od covida-19 dramatično je pao u cijelom Japanu jer se dosad cijepilo više od 70 posto stanovništva. Broj novozaraženih dosegnuo je vrhunac tijekom kolovoza, kada ih je dnevno bilo više od 25.000, što je bila posljedica brzog širenja delta varijante virusa.

Od početka pandemije u Japanu je od covida-19 umrlo više od 18.000 ljudi.

Kako bi spriječila mogući novi val širenja virusa tijekom zime, vlada planira započeti s dopunskim cjepivom idući mjesec i radi na osiguravanju liječenja na temelju pilula za blaže slučajeve bolesti kako bi se smanjile hospitalizacije.

VIDEO: Drama u centru Šibenika: Urušila se kuća, dio pao na susjedni kafić

Ključne riječi

Komentara 3

AA
aabbcc
11:29 08.11.2021.

Aj sad skontaj od 20 milijuna necijepljenih u Japanu niko nije umro od korone a to je ko pet drzava Hrvatska.!

JO
jorgen
10:52 08.11.2021.

Da li ste pomislili da njihovo trenutno stanje nema isključivu vezu s procijepljenošću? Singapur ima i veći postotak cijepljenih pa im situacija nije ovakva. Njemačka također. Sjetite se prethodnog razdoblja, sve se odvija u valovima i nikakve 'mjere' niti sada cijepljenja neće PREMOĆNO utjecati na situaciju u pojedinoj državi. To vjerojatno na kraju budu priznali i članovi stožera - da stvar nisu imali pod kontrolom, bez obzira na ostavljanje dojma u javnosti kako ne bi izbila panika.

Avatar Največi hrvat u istoriji
Največi hrvat u istoriji
07:35 08.11.2021.

Japan bez ijednog umrlog od covida-19 prvi put nakon 15 mjeseci a Hrvatska bez ijednog postenog od lopovluka, haske robijaske sudbine i jasenovacke nevino viteske bastine prvi put nakon 25 godina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije