Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Džambo plakati

Janša usred pandemije pokrenuo političku kampanju

Janez Janša
Foto: BORUT ZIVULOVIC/REUTERS/PIXSELL
1/2
13.04.2020.
u 22:04

Kritičari su vladajuće optužili da epidemiju pokušavaju iskoristiti za svoje političke interese, a pitaju se i tko financira prikrivenu političku kampanju SDS-a

Iako će se parlamentarni izbori u susjednoj Sloveniji održati tek za dvije godine, stranka slovenskog premijera Janeza Janše oblijepila je tijekom uskrsnog vikenda cijelu Sloveniju svojim džambo plakatima, na kojima zahvaljuje medicinskom osoblju, policajcima, vatrogascima i pripadnicima civilne zaštite na njihovu doprinosu u borbi protiv koronavirusa.

Neobično agresivna kampanja usred epidemije koronavirusa, u kojoj Janšina Slovenska demokratska stranka (SDS) mimo koalicijskih partnera, po uzoru na slične kampanje Viktora Orbána u Mađarskoj, očito pokušava politički profitirati na trenutačnoj krizi, naišla je na burne reakcije na društvenim mrežama. Kritičari su vladajuće optužili da epidemiju pokušavaju iskoristiti za svoje političke interese, a pitaju se i tko financira prikrivenu političku kampanju SDS-a. Iz stranke Levica poručuju kako su plakati dokaz da je vladajućoj stranci dojam o rješavanju krize važniji od stvarnog rješavanja krize.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije