Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 63
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'OČEKUJEMO DIJALOG OD SRBIJE'

Jandroković: Zna se tko je bio agresor, a tko žrtva. Hrvatska je pobijedila u nametnutom ratu

Knin: Misa za Domovinu u crkvi Gospe Velikog Hrvatskog Krsnog Zavjeta
Foto: Marko Dimic/PIXSELL
1/3
23.08.2020.
u 19:47

Dodao je da povijest ne možemo mijenjati te da svako nosi svoj dio odgovornosti, ali se zna tko je bio odgovoran za ratna stradanja na prostoru bivše države.

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković izjavio je u nedjelju u Barbanu da je Hrvatska pobijedila u nametnutom ratu te je okrenuta budućnosti i želi komemorirati svaku žrtvu, a očekuje da će i Srbija konstruktivnije sudjelovati u tom dijalogu.

"Hrvatska je okrenuta budućnosti i mi želimo u prvome redu komemorirati svaku žrtvu”, rekao je Jandroković u Barbanu, komentirajući novinarima najavljeni odlazak potpredsjednika Vlade Tome Medveda u Grubore, selo u kojem su pojedinci iz hrvatskih postrojbi počinili ratni zločin.

Predsjednik Sabora, koji je u Barbanu sudjelovao na 45. Trci na prstenac, rekao je da je povijest dobro poznata i zna se tko je bio agresor, a tko je žrtva.

"Hrvatska je pobijedila u nametnutom ratu, mi proslavljamo naše pobjede, ali isto tako želimo komemorirati svakog onoga koji je nevino ubijen", rekao je Jandroković, dodavši kako su hrvatske poruke vrlo jasne.

"Naše poruke su vrlo jasne - nije više lopta na našoj strani, očekujemo da će i Srbija puno konstruktivnije, okrenuta prema budućnosti sudjelovati u tom dijalogu”, rekao je.

Dodao je da povijest ne možemo mijenjati te da svako nosi svoj dio odgovornosti, ali se zna tko je bio odgovoran za ratna stradanja na prostoru bivše države.

"To je istina do koje ćemo uvijek držati i uvijek o njoj govoriti, ali isto tako svi danas nakon dosta godina moramo razmišljati o žrtvama o njihovim obiteljima i iskazivati dužno poštovanje", poručio je predsjednik Sabora.

Komentara 25

JS
Jurica_Spindl
20:22 23.08.2020.

Sve sto je rekao je ziva istina! Svatko nosi svoju odgovornost ,ali svi dobro znamo tko je kriv za sve!

AB
abokatstir
20:27 23.08.2020.

Svima je jasno, najgore je što to nije jasno izdajnicima , četnićkim kolaboracionistima, komunjarskoj bagri koja nije prežalila srboslaviju i njihovim medijima, a žive na grbači hrvatskog naroda

ĐM
Đuro.Mikšić
20:25 23.08.2020.

Jandroković mi se sve više i više sviđa. Čovjek nema dlake na jeziku i sve što kaže to i stoji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije