Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GYMNICH

Jandroković s ministrima EU27 razgovarao o završetku pregovora

\'28.07.2010., Jesenice na Dolenjskem -  Hrvatski ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandrokovic sastao se sa slovenskim ministrom vanjskih poslova Samuelom Zbogarom. Dvojica  mi
Željko Lukunić/PIXSELL
VL
Autor
Stojan De Prato
12.03.2011.
u 14:57

Jandroković je istaknuo da Hrvatska snažno podupire napore međunarodne zajednice da spriječi nasilje

Hrvatski ministar vanjski poslova Gordan Jandroković, koji je u kraljevskome dvorcu Gödöllő nedaleko od Budimpešte u subotu sudjelovao na tzv. Gymnichu, sastanku ministara vanjskih poslova EU27 i kandidatskih zemalja, imao je “desetak kraćih dvostranih sastanaka” s europskim kolegama.

Prema diplomatskome izvoru, zaključak tih razgovora je da Hrvatska vlada mora sada “jasno pokazati da poduzima 100 posto napora da ispuni što više iz Vladina plana djelovanja usvojenoga nakon posljednjega privremenoga izvještaja Europske komisije”.

Glavna je tema Gymnicha bila stanje u Libiji. Šefica diplomacije EU barunica Catherine Ashton požalila se da za sada ima suglasnost država članica samo za humanitarna djelovanja,  a njemački ministar vanjskih poslova Guido Westerwelle odbacio je “ikakvu hitru vojnu intervenciju EU, protiv čega nije samo Njemačka, nego i niz država članica EU”.

Jandroković je istaknuo da Hrvatska snažno podupire napore međunarodne zajednice da sprječi nasilje nad građanima koji žele demokraciju, slobodu i poštivanje svojih prava.

Prema Rosenthalu, Nizozemska želi da se provede “ispravan postupak odlučivanja” o provedbi zone zabrane letenja nad Libijom, koji uključuje glaovanje u Vijeću sigurnosti EU.

Komentara 4

OB
-obrisani-
16:48 12.03.2011.

Koga briga za EU ?

KO
konstanta
15:27 12.03.2011.

Iz ovog se može zaključiti da tvrdnja o \"sigurnom\" zatvaranju Poglavlja 23 u idućim mjesecima ja samo nagađanje, a to znači da će biti mnogo problema i sa iznošenjem datuma izbora.

SR
Srec@
16:23 12.03.2011.

prva i zadnja drzava koju je europa ucjenivala trajalo je 8 godina i jos toliko ce trajati ratifikacija. srbija ce takve pregovore i ratifikaciju zavrsiti za jedan mjesec jer englez bi srbiju primio i bez pregovora sa eu. zivi bili pa vidjeli

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije