Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Burno u Saboru:

Jandroković opomenuo Petrova i isključio mu mikrofon

Sabor
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
21.06.2018.
u 10:15

"Jasno mi je zašto ne želite da se govori o društvenim mrežama", dovikivao je Petrov iz zastupničke klupe

Opomenom, koju je 'zaradio', Mostov zastupnik Božo Petrov, Hrvatski sabor u četvrtak je počeo radni dan u kojem će raspraviti prijedlog da se izmjeni Zakon o doplatku za djecu koji na snagu stupa za desetak dana, 1. srpnja.

Petrov je, naime, tražio stanku u ime Kluba Mosta kako bi upozorio da se u Europskom parlamentu raspravlja o zakonu o autorskim pravima i slobodi govora. Europska unija utemeljena je na slobodi, danas postoje zastupnici cenzure interneta, rekao je Petrov nakon čega se njegove riječi više nisu čule.

"Isključio sam Vas pa se ne čujete, dobivate opomenu jer kršite Poslovnik", rekao mu je predsjednik Sabora Gordan Jandroković, ponovno podsjetivši zastupnike kako se stanka može tražiti samo o točki utvrđenog dnevnog reda saborske sjednice.

"Jasno mi je zašto ne želite da se govori o društvenim mrežama", dovikivao je Petrov iz zastupničke klupe, okružen 'mostovcima' koji su istaknuli poruku - 'Sačuvajmo slobodan internet, ne članku 13'.

"Odradili ste igrokaz, to nije korektno, imate mogućnost davanja izjava, sazivanja konferencija, ali u sabornici postoji red i pravila, i molim Vas da ga se držimo", rekao je predsjednik Sabora Jandroković zastupniku Petrovu.

Pogledajte Plenkovića, Jandrokovića, Marića... u akciji na nogometnom terenu:

Sabor
1/31

Komentara 27

NE
Neo001
16:31 21.06.2018.

Hrvatski sabor je na žalost sajam iznošenja gluposti, vrijeđanja, sramoćenja hrvatskih vrednota i vrlina, a najgori su mediji kao jugosrpski HRT koji drugo ne prenose nego gluposti jadnih i sramotnih aktera

KO
koraknaprijed
11:24 21.06.2018.

Vidi ovog pauna kako se nakočeperio,opet bi nešto rušio?

DU
Deleted user
12:00 21.06.2018.

Božo o slobodi govora a svim se silama trudi da s Markučkom uvede inkviziciju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije