Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Afera Hotmail

Jandroković: Dio sadržaja nekih mailova mi se ne dopada

Foto: Goran Stanzl/Pixsell
1/7
13.05.2018.
u 21:18

Iako ju je prije branio, Plenković je rekao da će on donijeti odluku o smjeni Martine Dalić kada za to dođe vrijeme.

Premijer Andrej Plenković poručio je jučer kako će se do kraja rasvijetliti sva pitanja vezana uz korespondenciju e-mailom potpredsjednice Vlade Martine Dalić i neformalnog tima koji je s njom radio na izradi lex Agrokor. Ako se pokaže da nešto u tom poslu nije bilo dobro, tražit će odgovornost i ispraviti pogreške.

Odgovornost na čekanju

Na pitanje šteti li Dalić politički Vladi i HDZ-u, Plenković je uzvratio da je HDZ najsnažnija i najodgovornija stranka te da sve što su radili, radili su u najboljoj namjeri. Premijer tvrdi da elektroničku prepisku Dalić i konzultanata još uvijek nije detaljno pročitao, a nije znao precizno odgovoriti ni na pitanje hoće li se s pitanjem političke odgovornosti čekati do 10. srpnja, odnosno do nagodbe u Agrokoru.

– Procijenit ćemo – kazao je Plenković, a na pitanje o čemu to ovisi, odgovorio je: – O meni! Ponovio je da je Dalić svojim znanjem i angažmanom u Vladi znatno pomogla da se dođe do sadašnjeg gospodarskog rasta, do suficita u proračunu i slično, ali i podsjetio na to da u svemu ima potporu koalicijskih partnera, odnosno da su u petak imali sastanak koalicije na kojem su zaključili kako im je najvažnija dobrobit hrvatske države, društva i gospodarstva. Plenković je dodao kako se mora do kraja rasvijetliti sve što bi moglo zasjeniti “inače najveći strateški uspjeh rješavanja izazova kojih praktično nismo imali od vremena Domovinskog rata i onih izazova s kojima se suočavao prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman”.

 Puno oštriji prema aferi Hotmail bio je predsjednik Sabora Gordan Jandroković.

– Zašto mislite da bismo trebali čitati sve e-mailove? Imao sam nekih drugih obaveza pa nisam detaljno ulazio u sve to. Ono što sam vidio moglo se izbjeći.

U jednom dijelu sadržaj mi se ne dopada, način na koji su se sudionici te grupe dopisivali nije stil u kojem bih volio sudjelovati – rekao je Jandroković i tako otkrio ono što kao poseban uzrok frustracije u neformalnim razgovorima navode i drugi HDZ-ovci, ali i njihovi koalicijski partneri.

Sporan je stil

Ma koliko im bio sporan sadržaj samih e-mailova, mnogi se među njima zapravo najviše žale na činjenicu da su neformalni autori lex Agrokor u korespondenciji koja malo po malo kapa u javnost pokazali visoku razinu neosjetljivosti.

1/9

– Bojim se da će nam javnost zamjeriti upravu tu aroganciju koja se čita iz tih e-mailova – požalio nam se jedan od koalicijskih partnera. Otkriva da su na sastanku koalicijskih partnera u petak stil kojim su se služili članovi neformalnog tima Martine Dalić osudili i zamjerili potpredsjednici Vlade.


Dalić im je, kaže, uzvratila kako je sigurna bi se takve neozbiljnosti mogle naći u bilo čijoj elektroničkoj pošti kada bi iscurila u javnost, što naš izvor i sam priznaje, no to nije otklonilo njegovu bojazan da će birači teško zamjeriti takav stil ljudima kojima su povjerili najosjetljiviji posao u državi.

Komentara 47

MA
MatijaGubecGS
14:09 13.05.2018.

Tko laže taj i krade. A da je lagala, to znamo.

DU
Deleted user
14:36 13.05.2018.

Pravna drzava donosi odluku o tome koliko je i Plenković kriv za prljave poslove svoje ministrice. Ne radi ona to sama. Dakle ostavka Plenkovića je neminovna i neizbježna.. HDZ je stvarno kako ga mnogi zovu kradeze?

NE
nepenthe
14:09 13.05.2018.

Čim se Njonji nešto ne sviđa znači da i premijer jednako razmišlja, ipak Njonjo sve informacije dobiva i svoje mišljenje formira prema njima iz prve rupe, ups ruke...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije