Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TJEDAN SMIJEHA U VARAŽDINU

Jan i Ljubomir Kerekeš: Želimo nasmijati ljude

kerekeši
Foto: Marko Jurinec/PIXSEL
19.03.2014.
u 11:00

Nakon dugo vremena u Varaždin stiže i jedna od najpoznatijih TV glumica Vera Zima koja s komedijom Žene u crvenom slavi 40 godina rada

Dobra vijest za Varaždince i sve ostale željne zabave i smijeha. U petak u varaždinskom Hrvatskom narodnom kazalištu počinje 5. Tjedan smijeha - kulturna manifestacija koja traje do 30. ožujka i kroz 10 dana donosi čak 15 kazališnih predstava komedije.

Organizator popularne manifestacije je Kerekesh teatar, čiji su suosnivači, naravno, poznati varaždinski glumac i redatelj Ljubomir Kerekeš i njegov sin Jan. Otac i sin složni su oko toga kako je jedini cilj ove kulturne manifestacije – dobra zabava.

Veliki interes

- Želimo da se ljudi u ova vremena zabave, nasmiju i uživaju u programu koji smo pripremili – kažu Kerekeši.

A uživati će svi ljubitelji komedije moći u zaista bogatom, i u odnosu na prošlu godinu nešto proširenom programu. Naime, prošle je godine u samo sedam dana, festival posjetilo više od 3700 ljudi, tako da je ove godine festival proširen i uz provjereno dobre stare, 5. Tjedan smijeha donosi i jednu novu, ali i niz gostujućih predstava.

Tako će uz autorske predstave Ljubomira Kerekeša – Debitanti, Skupština, Dimnjačar, Povratak ratnika, Ufuraj se i pukni te novu predstavu Ljubaf, 5. Tjedan smjeha ugostiti i predstave Ja, tata u produkciji Tetromana i Teatra Exit, zatim predstavu za djecu i mlade Družba Pere Kvržice iz kazališta Žar ptica, Ludens teatar s predstavom Žene u crvenom te dječju izvedbu Snježne Kraljice i kabare predstavu Adama Končića u klubu Europa Media.

I za najmlađe

- Jako smo sretni što nam nakon dugo vremena u Varaždin stiže jedna od najpoznatijih TV glumica Vera Zima koja s odličnom komedijom Žene u crvenom slavi 40 godina rada - kazao je Jan Kerekeš te istaknuo kako su posebnu pažnju posvetili i dječjem programu.

- Sretni smo što dovodimo i ove uistinu kvalitetne predstave za djecu i nadamo se da će to biti prepoznato. Inače, ovo je druga godina kako je dječji program sastavni dio Tjedna smijeha - kazao je Jan Kerekeš.

Na festivalu će premijerno biti izvedena nova predstava Ljubomira Kerekeša, Ljubaf, za koju su sve ulaznice već rasprodane, a traži se i “karta više”.

- Veseli nas takav interes za predstavu i nadamo se da ćemo odličnu atmosferu sa proba uspjeti prenijeti na gledalište - zaključio je redatelj Ljubomir Kerekeš.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije