Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Moguće poplave

Jaka kiša potopila središte Crikvenice, Meteoalarm izdao crveno upozorenje

meteoalarm
Foto: Screenshot
1/2
16.09.2017.
u 11:13

Meteoalarm je izdao crveno upozorenje za Istru i Kvarner, odnosno regiju Gospića i Rijeke upozoravajući na moguću obilnu kišu te bujične poplave, osobito u Gorskom kotaru

Jaka kiša koja je noćas padala na Kvarneru potopila je jutros središte Crikvenice i ceste u okolici, pišu 24 sata.

HAK javlja kako se zbog velike količine vode na kolniku ne može voziti ni županijskom cestom Bribir-Novi Vinodolski od trgovačkih centara u Novom Vinodolskom. Jaka kiša stvorila je probleme na brojnim cestama u Hrvatskoj, a zbog veće količine vode teže se vozi na cijeloj dionici autoceste Rijeka-Zagreb.

Meteoalarm je izdao crveno upozorenje za Istru i Kvarner, odnosno regiju Gospića i Rijeke upozoravajući na moguću obilnu kišu te bujične poplave, osobito u Gorskom kotaru. Procjenjuje se da bi moglo pasti od 80 do 120 mm kiše. 

meteoalarm
1/18

IstraMet pak piše kako su od ponoći najviše kiše zabilježile meteorološke postaje u Crikvenici (169 mm), Selcu (129 mm) te Poratu na otoku Krku (94 mm). U samom gradu Krku palo je od 72 do 74 mm, dok je na Cresu izmjereno 50 mm. Sličan sustav koji se razvio ranije u noći Medulinu i Labinu donio je 38 mm.

Vrijeme će na sjevernom Jadranu i u Gorskom kotaru i danas biti kišno, uz pljuskove i grmljavinu lokalno i obilnija oborina. Djelomice ili pretežno sunčano i uglavnom suho bit će u većem dijelu Slavonije i Dalmacije.

meteoalarm
1/8

Komentara 12

Avatar argus100
argus100
12:18 16.09.2017.

Poplave su posljedica enormnih količina padalina u kombinaciji s loše urađenim a potom niti adekvatno, održavanim sustavom odvodnje oborinskih voda.

Avatar maxist
maxist
18:51 16.09.2017.

Naslov-Crikvenica , a sve slike 1-18 samo Zadar od prije 6 dana ! Daleko je očito RTV centru Rijeka za snimiti kak treba ., a oćito i svim medijima bez "čitaoca" foto reportera ...0 !? .....dobro da nije arhiva iz Argentine....!

CR
CrniMax
18:23 16.09.2017.

To da Dalmacija nije pokrivena meterološkim radarom nije za vjerovat, turistička zemlja kao Hrvatska si to ne smije više dopustiti, prvenstveno radi sigurnosti njenih građana, kao i svih nautičara i turista koji dolaze k nama. Posebno je to važno za nautičare jer nije isto doživjeti oluju na kopnu i na moru, poslao bih ja te mudonje koji ne daju novce za meterološki radar jednom na brodiću da dožive pravu neveru na moru, umrli bi od strah ukoliko ih srce ne bi prije izdalo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije