Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oprezno na cestama

Jak vjetar ometa promet, ima i poledice. Snijeg pada u pojedinim dijelovima zemlje

Zbog snijega otežan promet u Lici
Foto: Marko Dimic/PIXSELL
1/4
16.01.2021.
u 07:28

Zbog povremeno pojačanog prometa i aktualnih kontrola na većini graničnih prijelaza moguća su čekanja u putničkom i teretnom prometu

Zbog vjetra samo za osobna vozila otvorena je dionica autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje, a obilazak za ostale skupine vozila je državnim cestama preko Gračaca i Zatona Obrovačkog, izvijestio je u subotu Hrvatski autoklub.

Na Mostu dr. Franja Tuđmana u Dubrovniku i Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Karlobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina), a između Karlobaga i Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).

Video: Bez struganja otopite led sa stakla u nekoliko sekundi



Snijeg mjestimice i povremeno pada na cestama u Gorskom kotaru, Lici, sjeverozapadnoj i središnjoj Hrvatskoj te Slavoniji. Kolnici su mokri ili vlažni i skliski, a zbog niskih temperatura moguća je poledica. Ponegdje ima i magle. Vozačima iz HAK-a savjetuju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i ne kreću na put bez propisne zimske opreme.

Zbog povremeno pojačanog prometa i aktualnih kontrola na većini graničnih prijelaza moguća su čekanja u putničkom i teretnom prometu. U prekidu su: katamaranska linija Mali Lošinj-Cres-Rijeka i trajektna linija Sumartin-Makarska. Vozila koja prevoze humanitarnu pomoć na potresom pogođena područja oslobođena su plaćanja putnih karata.

U unutrašnjosti će danas biti umjereno i pretežno oblačno, mjestimice uz malo snijega, a poslijepodne su izgledna češća sunčana razdoblja. Na Jadranu te u unutrašnjosti Istre i Dalmacije sunčano, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda za subotu.

Vjetar slab i umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Na Jadranu će jaka, na udare i olujna bura postupno slabiti, najprije na sjevernom dijelu. Najviša temperatura zraka od -3 do 2, a na Jadranu od 3 do 7 stupnjeva Celzijusovih.

Ključne riječi

Komentara 1

PU
paul-umpe
18:39 16.01.2021.

haha koji tip stavlja lance na gume.Bolje mu je bilo da je stavio zimske gume

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije