Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREMIJERKA O PRETHODNIKU

Jadranka Kosor: Uvjerena sam da se Sanader ne vraća

jadranka kosor
Boris Ščitar/Pixsell
19.12.2009.
u 18:31

Odlazeći, gospodin Sanader tvrdio je da se neće vratiti u politiku i da nema političkih ambicija; Kosorova se ne boji da bi dva HDZ-ova koalicijska partnera mogla izaći iz Vlade

“Ne bojim se scenarija da bi dva HDZ-ova koalicijska partnera, HSLS i SDSS, mogla istupiti iz koalicije ako se bivši premijer Ivo Sanader vrati u politiku. Naime, kada je odlazio, gospodin Sanader tvrdio je da se neće vratiti u politiku i da nema političkih ambicija – izjavila je, odgovarajući na upit novinara, premijerka Jadranka Kosor nakon sjednice Glavne skupštine HSS-a na kojoj je bila jedan od glavnih gostiju.

Borba protiv korupcije
Naime, posljednjih dana česta su nagađanja u medijima o povratku bivšeg premijera i počasnog predsjednika HDZ-a Sanadera u Sabor jer bi tako imao imunitet u slučaju nekih istraga protiv njega. Išlo se čak toliko daleko da se nagađalo kako će zasjesti na čelo Sabora umjesto Luke Bebića. No, spominjale su se i navodne prijetnje premijerki – ili neka zaustavi protukorupcijske aktivnosti ili neka odstupi. Premijerka i predsjednica HDZ-a prvi put je to komentirala.

Nije propustila istaknuti da su joj na koalicijskom ručku svi partneri dali čvrstu i nedvosmislenu potporu u svim važnim projektima, od beskompromisne borbe protiv korupcije do svih projekata vezanih uz gospodarstvo, kao i drugih teških odluka. O mogućoj koaliciji za iduće parlamentrane izbore s HSS-om će razgovarati, istaknula je J. Kosor. Novinare je zanimalo je li HSS kao njihov najveći koalicijski partner ipak trebao podržati Andriju Hebranga kao predsjedničkog kandidata. Na to je premijerka uvijeno odgovorila da ne mogu tako vezati koaliciju, ali da je potpredsjednik HDZ-a Hebrang pozvan i obratio se Skupštini.

A na opasku da je pozvan i Milan Bandić kazala je da je on tu bio kao gradonačelnik Zagreba. Osvrćući se na problem božićnica, ustvrdila je da je to potpisano u nekim drugim vremenima i da se odluke moraju prilagoditi vremenu u kojem živimo. Došli smo pred pitanje je li prioritet božićnica ili isplata plaća i u tom slučaju nema dileme da je definitivni prioritet isplata plaća.

Najteže zadaće
Kao jednu od najtežih zadaća najavila je privatizaciju brodogradilišta te dodala da borba protiv korupcije i raščišćavanje afera mogu jačati gospodarstvo, što će otvoriti vrata investicijama. Premijerka ne vjeruje da će biti teškoća u isplatama mirovina 2010. godine.

Tvrdi da nismo u teškoj situaciji zbog rasipništva Vlade, ali najavljuje veliki projekt spajanja javne nabave za sve korisnike proračuna, u čemu očekuje uštedu od 350 milijuna kuna. Dodala je da će isplata duga Ine državi do kraja godine omogućiti da HAC i Hrvatske ceste plate onima kojima duguju.

Ključne riječi

Komentara 62

BA
basket
19:30 19.12.2009.

sa kosorkom smo napokon dobili politicarku koja se uspjesno bori protiv korupcije, svi joj trebamo dati potporu u tome.....

OB
-obrisani-
19:31 19.12.2009.

. -Jacu da nije unuka cetnickog vojvode Vlaisavljevica sa Papuka. Sto smo dozivjeli da nam cetnici vladaju Hrvatskom. Jedino me tjesi to sto navedena marioneta, nije postala premijerka voljom biraca, vec prijevarom stoljeca... .brzo dosla...brzo ce i otici...!!!!!! l.p 24kamocemo4kamocemo ..JACA ...OSOBA GODINE....ha ha ha ..sto sve mozes kupiti u hrvatskoj, samo kad si spreman platiti, odgovarajucu svotu....!!!

OB
-obrisani-
19:03 19.12.2009.

Od sljama i pokvarenjaka poput nasih politicara svasta se moze ocekivati,ali ako ima imalo obraza nebi se pojavio u javnosti barem 100-tinjak godina? Ali za nase politicare vrijedi onaj vic kad se rodio mali Crnogorac:\"Kaze rodio se mali djetic i sastala se rodbina pa nagadjaju sta ce malisan biti kad poraste? Jedni kazu ovo,drugi ono (a malisu u medjuvremenu potjerala nuzda pa stisce zube i prevraca ocima) a djeda ce ti kao iz topa ma mali ce biti POLITICAR a ovi ce ti djedu pa otkuda ti to? A djed ce im na to PA POGLEDAJTE GLEDA NAS U OCI A SERE!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije