Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uz pomoć sina Lovre

Jadranka Kosor na japanskom pozdravila djecu iz Japana

kosor, split, japanci (1)
Foto: Tino Jurić/PIXSELL
1/5
17.08.2011.
u 16:16

Na poziv Vlade RH, a na premijerkinu inicijativu u Splitu boravi 25 japanske djece. Dolaze iz grada Sendaija koji je teško pogođen potresom i tsunamijem

– Dobro došli u Hrvatsku. Želim vam ugodan boravak – rekla je premijerka Jadranka Kosor na japanskom jeziku pozdravljajući djecu iz Japana koji borave u odmaralištu osječkog Crvenoga križa na splitskim Bačvicama. Posjetila ih je u pratnji ministara Branka Bačića i Gordana Jandrokovića te japanskog veleposlanika Yoshija Tamure, a dovela je i svog sina Lovru Škopljanca, koji je, pohvalila se, diplomirao japanski jezik i pomogao joj s pozdravom.

Na poziv Vlade RH, a na premijerkinu inicijativu u Hrvatskoj boravi 25 japanske djece sa svojih 5 pratitelja. Djeca, u dobi od 11 i 12 godina, dolaze iz grada Sendaija koji je teško pogođen razornim potresom i tsunamijem.

Malim Japancima naša je premijerka darovala crtiće Profesor Baltazar i po vrećicu lavande, a oni su joj zauzvrat plesali i pjevali "Kad si sretan" na hrvatskom i japanskom.

Gosti iz Japana tvrde da su našu premijerku savršeno razumjeli. 

Ključne riječi

Komentara 74

MO
moveax
22:44 17.08.2011.

Nadam se da ce probati sarmu prije nego sto napuste RH.

MB
mr_brown
17:06 17.08.2011.

pa zar u ovoj zemlji nema važnijih stvari? zar se mora objaviti baš sve što ova ***** objavi?

Avatar pupoljak
pupoljak
16:54 17.08.2011.

Pazi, molim te! I japanski progovorila.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije