Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ranjeni vojnici

Izraelski zrakoplovi napali ciljeve u blizini Damaska

Damask
Foto: Reuters
1/2
26.12.2018.
u 08:23

Sirijski su mediji ranije tijekom večeri izvijestili da su u okolici Damaska oborene "neprijateljske mete".

Izraelski zrakoplovi napali su u utorak raketama ciljeve u blizini sirijske prijestolnice Damaska, a u napadu su ranjena tri sirijska vojnika, izvijestili su sirijski državni mediji navodeći izjavu izvora iz vojske.

"Naša protuzračna obrana djelovala je protiv neprijateljskih raketa koje su lansirali izraelski ratni zrakoplovi iznad libanonskih teritorija i oborila većinu prije no što su došle do svojih meta", rekao je sirijskim medijima izvor iz sirijske vojske.

Pogođeno je skladište oružja a u napadu su ranjena trojica vojnika, dodao je izvor.

Pojedinosti o ostalim metama napada nisu objavljene.

Sirijski su mediji ranije tijekom večeri izvijestili da su u okolici Damaska oborene "neprijateljske mete".

Glasnogovornica izraelske vojske (IDF) nije željela komentirati izvješća.

"Sustav protuzračne obrane IDF-a aktivirao se odgovarajući na protuzračnu raketu ispaljenu iz Sirije", objavljeno je kasnije na službenom Twitter računu izraelske vojske.

Sirijski opservatorij za ljudska prava izvijestio je da su izraelske rakete lansirane iznad teritorija Libanona i da su gađale ruralna područja zapadno i jugozapadno od Damaska.

"Više projektila pogodilo je skladišta oružja Hezbolaha ili iranskih snaga", rekao je opservatorij sa sjedištem u Ujedinjenom Kraljevstvu.

U sirijskoj prijestolnici su se čule snažne eksplozije, rekao je jedan od svjedoka za agenciju Reuters.

Libanonska državna Nacionalna novinska agencija je ranije izvijestila da su izraelski vojni zrakoplovi izvodili lažne napade nad južnim Libanonom.

Izrael je sve zabrinutiji rastućom prisutnošću i utjecajem  u susjednoj Siriji svog starog neprijatelja Irana, ključnog saveznika sirijskog predsjednika Bašara al Asada.

Izraelske zračne snage su tijekom sukoba u Siriji više puta napadale, kako su rekle, iranske položaje ili transporte oružja libanonskom Hezbolahu kojeg podržava Iran.

Pogledajte i video Incident u Banja Luci

Ključne riječi

Komentara 13

DI
Diosiario
12:34 26.12.2018.

Uvijek uz Izrael, i uvijek protiv islamskih džihadista! Haso na aparatima!

PL
@ploto@
13:24 26.12.2018.

"Provokativne akcije izraelskih zračnih snaga uvečer 25. prosinca, kada je šest zrakoplova F-16 lansiralo zračni napad na područje Sirije iz zračnog prostora susjednog Libanona, stvorilo je izravnu prijetnju za dva putnička zrakoplova", izjavio je danas glasnogovornik ruskog ministarstva obrane generall major Igor Konashenkov. Istovremeno Bibica Netanyahu silno se želi u Moskvi sastati sa Putinom.E pa Bibice,nećeš ti skoro vidjeti Vladu da se druži sa tobom,a mogao bi te i iznenaditi sa novim poklonom.Npr. da instalira protuzračnu u Libanonu pa će onda IDF letjeti samo u svom dvorištu.To bi bila primjerena kazna zračnim razbojnicima i piratima na očaj dežurnih trolčina.

ZA
Zapadnjak
12:40 26.12.2018.

Cuj to, meni ljudi govorili da ovog vise nece biti jer ce s300 porusiti sve izraelske avione...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije