Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prognoza

Iznimno toplo vrijeme i za vikend

Sunčano vrijeme u Splitu (1)
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL
1/2
29.01.2016.
u 09:44

Najviše sunca očekuje se u ponedjeljak, kad će temperatura ponovno biti znatno iznad prosjeka za kraj siječnja.

Ovaj petak bit će topliji nego što se očekuje za kraj siječnja. Oblačnije će biti prijepodne, ponegdje uz malo kiše, ponajprije u gorskoj Hrvatskoj i na Kvarneru, te u Dalmaciji i Slavoniji. Uz promjenljivu naoblaku na istoku zemlje mjestimice bi prijepodne moglo biti slabe kiše, a poslijepodne i osobito prema kraju dana djelomice će se razvedriti pa su moguća i sunčana razdoblja.  Najviša dnevna temperaturaizmeđu 9 i 14, na Jadranu od 12 do 16 °C. piše DHMZ.

U unutrašnjosti će u subotu i nedjelju mjestimične kiše biti uglavnom u gorskim predjelima i unutrašnjosti Dalmacije, dok će u sjevernim predjelima biti sunčanih razdoblja. U subotu će temperatura biti još malo niža nego u petak – u unutrašnjosti od 9 do 13, a na Jadranu od 12 do 16 °C, piše Vrijeme.net. , a zatim će od nedjelje uz jačanje jugozapadnjaka ponovno porasti. Najviše sunca očekuje se u ponedjeljak, kad će temperatura ponovno biti znatno iznad prosjeka za kraj siječnja. 

Norveški meteorološki institut kaže da će toplo vrijeme trajati do četvrtka kada bi trebao zapuhati sjeverac. Tek u petak se u unutrašnjosti očekuju temperature ispod ništice, s manjim minusima do -3°C.

Nakratko će se spustiti i temperature na Jadranu,u petak i subotu pa će se kretati od nule do 7 °C, no južina će se ponovno vratiti. 

>> Stiže južina, a kroz osam dana Zagreb će se sunčati na 10 stupnja Celzija

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije