Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 168
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUMNJIVA SMRT

Iznenada preminuo Glavašev istražitelj

15.05.2009.
u 21:09

Iznenada je preminuo Vjekoslav Tapšanji (33), osječki policajac, javnosti poznat po sudjelovanju u kriminalističkoj obradi u slučaju “Selotejp”, koja se vodila protiv Branimira Glavaša i ostalih. Tapšanji se ugušio povraćenom hranom, i to gotovo u snu, u noći na srijedu u svome domu.

Istražni sudac Mario Kovač naredio je obdukciju, a kako neslužbeno doznajemo, policija je navodno preventivno pokrenula izvide o okolnostima smrti, upravo zbog prirode Tapšanjijeva posla te povezanosti sa slučajem Glavaš, odnosno da bi se spriječile eventualne priče i nagađanja u javnosti.

– Policija je postupila kao i inače kad iznenada umre mlad čovjek. Obdukcija je odbacila sumnju u nasilnu smrt – kratko je rekla Edita Roterbauer, glasnogovornica policijske uprave osječko-baranjske.

Očekuje se još toksikološki nalaz, nakon kojega će se vidjeti je li povraćanje možda isprovocirala neka tableta. Takva je smrt, naime, rijetkost. Tapšanji je, kaže obitelj, bio zdrav.

– Sami nismo tražili nikakvu istragu, o svemu pitajte njegove kolege. U ovoj sam situaciji izvan svega toga – rekla nam je plačući majka Slavica. Iza pokojnika su ostali supruga i jednoipolgodišnja kći.

Tapšanji je bio i svjedok na suđenju u slučaju “Selotejp”, u kojemu je optužen i njegov bratić Zdravko Dragić, osumnjičen za pokušaj ubojstva Radoslava Ratkovića. Dragić, koji je policiji priznao umiješanost u zločine, a kasnije porekao, tvrdio je na sudu kako ga je Tapšanji ucjenjivao zbog ranijeg događaja zbog kojeg je mogao kazneno odgovarati. Protiv Tapšanjija su Glavaševi odvjetnici svojevremeno podnijeli kaznenu prijavu zbog navodnog utjecaja na svjedoke.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije