Naslovnica Vijesti Lex Perković

'Izmjenama Ustava i Perkovića bi se procesuiralo u RH'

Svoje zločince dužni smo sami kažnjavati i moramo učiniti sve da te osobe koje su činile najgnjusnije zločine budu sankcionirane, poručuje SDP-ovac
26. lipnja 2013. u 14:02 0 komentara 4 prikaza
peđa grbin
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

SDP-ov Peđa Grbin naglasio je kako je tjeralica za Josipom Perkovićem bila na snazi i prethodnih dana, i da se upravo zbog toga razmatra inicijativa za promjenom Ustava na način da nema zastare za politička ubojstva počinjena na teritoriju RH i drugih zemalja.

O tome da je zbog spornih izmjena Zakona o suradnji u kaznenim stvarima sa članicama EU njemačka kancelarka Angela Merkel otkazala dolazak u Zagreb nije želio špekulirati nego je rekao da je to pitanje za organizatore.

Potvrđuje da će vladajući izglasati sporne izmjene zakona a na pitanje što onda s upozorenjima Europske komisije da se zakon ne smije mijenjati, kaže da se za sve što se u EU smatra nedostatkom s hrvatske strane može pokrenuti postupak pred odgovarajućim sudom jer da po ulasku Hrvatske u EU nije više Komisija ta koja odlučuje.

- Nije sporno da to ograničenje sada ugradimo. Razmotrit ćemo i mišljenje Europske komisije ali smatramo da nam odredbe okvirne uredbe daju tu mogućnost - rekao je Grbin.

Za promjenu Ustava očekuje i podršku HDZ-a, a na pitanje znači li to da bi onda Hrvatska progonila počinioce političkih ubojstava iz komunističkog razdoblja, odgovorio je potvrdno.

- Apsolutno, svoje zločince dužni smo sami kažnjavati i moramo učiniti sve da te osobe koje su činile najgnjusnije zločine budu sankcionirane.

Također je potvrdno odgovorio na pitanje bi li se to odnosilo i na novu istragu u slučaju Perković.

- Apsolutno, i onda bi on, ako se pokaže da postoje elementi kaznenog djela, mogao biti procesuiran u Republici Hrvatskoj - rekao je Grbin.

>>'Igrali ste se vatrom i sada ste izgorjeli! Hrvatska je osramoćena!'

>>Njemačka raspisala tjeralicu za Josipom Perkovićem!

Kako do najljepšeg osmijeha
PROMO
Kako do najljepšeg osmijeha: Tretmani koji će vaše zube učiniti besprijekornima

A1 izdvaja za Vas

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.