Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ubojstvo đurekovića

Njemačka raspisala tjeralicu za Josipom Perkovićem!

josip perkovic tjeralica
Bundeskriminalamt screenshot
26.06.2013.
u 11:05

Uz Perkovićevu sliku Bundeskriminalamt navodi i 'alias' Tomo Novaković te nudi nagradu koja je ovoga puta uvećana za sedam tisuća eura i sada iznosi 12.000 eura!

Njemačka savezna policija raspisala je tjeralicu za Josipom Perkovićem (1945.) kojeg se sumnjiči za ubojstvo Stjepana Đurekovića.

Uz Perkovićevu sliku Bundeskriminalamt je naveo i 'alias' Tomo Novaković te nudi nagradu koja je ovoga puta uvećana za sedam tisuća eura i sada iznosi 12.000 eura!

Perkovića se sumnjiči da je kao agent jugoslavenske tajne službe Udbe sudjelovao u ubojstvu hrvatskog emigranta i nekadašnjeg direktora INA-Marketinga Stjepana Đurekovića. Ubojstvo je počinjeno u vrijeme komunizma 1983. godine.

Bundeskriminalamt u tjeralici navodi i da se ''na temelju policijskih istraga tražena osoba eventualno nalazi na sljedećim adresama: Pantovčak 194 a, Zagreb; Ulica Antuna Bauera 19, Zagreb te Klenovica, Novi Vinodolski''.

Istaknuto je kako raspisana nagrada od 12.000 eura nije nije određena za osobe koje su sudjelovale u ovom kaznenom djelu ni za dužnosnike u čije službeno područje djelovanja pripada otkrivanje i krivično gonjenje kaznenih djela. O dodjeli i raspodjeli nagrada odlučuje Generalni savezni tužitelj pri Saveznom sudu.

>>Bruxelles: Zakasnili ste! Zakon se ne može mijenjati zbog Perkovića

>>Slučaj Perković: Prijava odbačena nakon tri godine istrage

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije