Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Danas presuda Zdravku Mamiću

Izmišljenim SMS-ovima pokazao je svoju nervozu

Zdravko Mamić
Foto: Petar Glebov/Pixsell
1/5
06.06.2018.
u 06:38

Sučelja mobitela kojima se koriste Dinko Cvitan i Tamara Laptoš ne odgovaraju onima s preslika koje je Mamić pokazao.

Navodni SMS-ovi koji su, prema tvrdnjama Zdravka Mamića, optuženika za ozbiljan kriminal kojem danas treba biti izrečena nepravomoćna presuda zbog izvlačenja najmanje 111 milijuna kuna iz Dinama, dokaz da su Dinko Cvitan, bivši glavni državni odvjetnik i Tamara Laptoš, v. d. ravnateljice USKOK-a radili pritisak na sudsko vijeće koje treba presuditi Mamiću i ostalima, izgledaju kao da su došli iz iste radionice kao i oni koje je nedavno preko HHO-a i Ivana Zvonimira Čička u javnost pustio Ivica Todorić. Zaključak je to koji se može izvesti nakon još jednog Mamićeva obraćanja javnosti u kojem je on, u svojem stilu, bez čvrstih dokaza i s puno izvrnutih činjenica krenuo u “rat” s Cvitanom i Tamarom Laptoš.

Paraobavještajna radionica

No iako je riječ o poprilično nevjerodostojnom uratku, nastalom najvjerojatnije u nekoj paraobavještajnoj radionici, čiji je cilj isključivo i jedino kompromitacija Cvitana i T. Laptoš, iz DORH-a je priopćeno da će se od kriminalističke policije zatražiti provođenje izvida. Tijekom tih izvida policija bi trebala obaviti razgovore s Cvitanom i T. Laptoš te pregledati njihove mobitele kako bi se utvrdila vjerodostojnost navodne komunikacije. Neslužbeno se doznaje i da su sučelja njihovih mobitela već pregledana te da ne odgovaraju onima na preslikama navodnih SMS-ova.

Znakovito je da na preslikama SMS-ova koje je Mamić javno pokazao i za koje tvrdi da ih je dobio poštom na kućnu adresu nema ni brojeva telefona ni datuma ni imena, a na jednoj od tih preslika čak je i prezime ravnateljice USKOK-a krivo napisano. Onaj tko se potrudio zamutiti vodu nije to baš najpametnije napravio, a cijela priča izgleda kao eklatantan primjer pritiska na pravosuđe iz koje se može iščitati i da je Mamić poprilično nervozan uoči objave nepravomoćne presude. U navodnoj komunikaciji sa sucima, tvrdi Zdravko Mamić, sudjelovao je i Dražen Jelenić, glavni državni odvjetnik, a iz krugova bliskih Jeleniću doznaje se da on te tvrdnje odbacuje. DORH se jučer oglasio priopćenjem u kojem je navedeno da odlučno odbacuju navode o bilo kakvom pritisku na sud i članove sudskog vijeća.

Mamić je spominjao i da je tražio da ga se dodatno ispita u istrazi vezanoj za podizanje 2,5 milijuna eura s Dinamova računa u Austriji te kazao da mu molbama nije udovoljeno. A kada mu je udovoljeno, na ispitivanju se nije pojavio. Mamić je nadopunu obrane trebao dati u utorak u 10 sati, no tražio je odgodu. Njegov odvjetnik Veljko Miljević objasnio je zašto.

– Taj termin dobili smo prije nego što se znalo da će danas u Osijeku biti objava presude. Pa nitko normalan valjda ne očekuje da moj klijent iznese suvislu obranu u predmetu koji već sada broji 2500 stranica, dan prije objave presude u drugom predmetu. Zato smo tražili odgodu – kazao je Miljević.

– Državno odvjetništvo Republike Hrvatske naglašava da nema nikakva pritiska u tom kaznenom predmetu, a ni u bilo kojem drugom kaznenom predmetu u kojem je državno odvjetništvo stranka u postupku, na suce ili na bilo koje druge sudionike u postupku – piše u priopćenju DORH-a.

Nudili mu snimku Cvitana

Mamić je spominjao i da mu je nuđena snimka sa sastanka u Cvitanovu uredu za što ga je nepoznat netko tražio dva i pol milijuna eura. On je taj novac, kako je kazao, odbio dati, a policija bi tijekom izvida trebala provjeriti i jesu li te tvrdnje istinite, odnosno postoji li uopće navedena snimka. Inače, dio preslika navodnih SMS-ova DORH-u je dostavio Mamićev branitelj Veljko Miljević.

Zdravko Mamić
1/16
Ključne riječi

Komentara 135

Avatar Orgasmatron
Orgasmatron
07:07 06.06.2018.

u 15 godine službe u policiji jedan od prvih zaključaka do kojih sam došao da je su ovoj državi DORH, sudstvo, i odvjetnici jedina mafija. Tko misli da pretjerujem neka si naruči kavu u kojem od kafića u Petrinjskoj netom ispod Jurišićeve... tamo se dogovaraju optužnice i presude.

GU
Gustirna
09:17 06.06.2018.

Kako to sad ...pa zar nije receno da drug cvitan ne upotrebljava mobitel...i zar nije jako poznato da kriminalci za mutne poslove imadu vise mobitela koji se bacaju...

AL
Alkana
09:20 06.06.2018.

Nema pritiska na suce? Ma dajte najte.... U ovakvim prepiskama nitko se ne služi svojim redovnim mobitelom. Više vjerujem Mamiću nego našim sucima. Još kad se sjetim one sutkinje koja je oslobodila Horvatinčića zbog sinkope, pa tko može vjerovati u neovisno sudstvo kod nas?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije