Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REKTOR BORAS:

'Izmišljaju da će se promet zaustaviti zbog 600 uzvanika'

Damir Boras
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
14.10.2014.
u 07:16

Želim da Sveučilište pokaže značaj kao i u drugim zemljama EU, kaže Boras

Samo neupućeni i zlonamjerni mogu izmišljati da je moja inauguracija preskupa i kako će u centru grada zbog 600 uzvanika zatvoriti promet. Neće zatvoriti promet zbog 600 uzvanika, oni će samo doći u kazalište kao što dolaze i na predstave i neke druge događaje – odgovara svojim kritičarima novi rektor zagrebačkog sveučilišta prof. dr. Damir Boras, čija je svečana inauguracija zakazana za danas u 12 sati u zgradi HNK. Svečanost će početi ranije, skupnim dolaskom rektora, prorektora i članova Senata iz zgrade rektorata u kazalište. I upravo taj prelazak ceste stvorio je dojam da će cesta biti zatvorena.

– Promet će se zaustaviti na nekoliko minuta, ali to nije ništa novo. Svaki put kad imamo promociju doktora znanosti, a njih bude i po 400, oni skupno iz rektorata dođu u kazalište. To kratko traje, a sada će umjesto 400 cestu prelaziti nas 70-ak – objašnjava rektor Boras dodajući da ovo nije prva ni posljednja svečanost Sveučilišta zbog koje se zakupljuje HNK, ali ovaj je put cijena 20 tisuća kuna, a inače je 40 tisuća.

– Uprava kazališta svjesna je značaja Sveučilišta i zato nam je spustila cijenu, a domjenak se organizira prilikom raznih svečanosti. Zašto nekom smeta da 345 godina staro Sveučilište organizira proslavu na koju će doći predsjednik države, premijer, diplomati i brojni drugi uglednici – pita Boras naglašavajući da u mnogim sveučilišnim europskim gradovima sudionici takvih svečanosti u povorci hodaju gradom.

– Želim da se promjena na čelu Sveučilišta posebno obilježi i da ono pokaže svoj značaj jer smo još među 4-5 posto najboljih, a da nam financiranje nisu smanjili sa 0,89% BDP-a na 0,69 posto, bili bismo i bolji – zaključuje Boras.

>> Damir Boras: Treba shvatiti da su obrazovanje i znanost investicija, a ne trošak

>> Damir Boras: Biblijske vrijednosti su zanemarene, moramo im se vratiti

Komentara 11

BI
binki
08:24 14.10.2014.

Na dvije najpoznatije svjetske rang-liste sveučilišta, londonskog dnevnika Times i šangajskog sveučilišta, zagrebačkog sveučilišta uopće nema među prvih 500. Sve rečeno .

Avatar zabadalo5
zabadalo5
09:56 14.10.2014.

Sve je u redu što se želi da Sveučilište pokaže značaj kao što je i u drugim zemljama EU, ali mislite li da se to postiže partijem za 600 uzvanika?!

TH
than
09:51 14.10.2014.

Sve ovo u i oko Hrvatske me podsjeca na Neronovo vrijeme. Dok drzava gori, drugi sviraju liru.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije