Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KLOVIĆEVI DVORI

Izložba 'Volim matematiku' privukla ljubitelje umjetnosti, matematičare i učenike

Volim matematiku
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/35
13.10.2014.
u 21:52

Publici se prije razgledavanja obratio i autor izložbe, umirovljeni profesor Georg Schierscher

Poznati nepravilni kutevi atrija galerije Klovićevi dvori bili su idealno mjesto za otvaranje izložbe koja nam svijet oko nas želi približiti putem matematike. Izložba "Volim matematiku" privukla je mnoge ljubitelje umjetnosti i matematičare, poput profesora Damira Bankića i akademika Marka Tadića, ali i učenike.

– Idem u šesti razred i sada učimo zbrajati razlomke. Nisam baš pazila ima li nešto o njima, ali su me jako zainteresirale matematičke igrice – kazala nam je učenica Mateja.

Glavni partner izložbe je Vipnet, a u ime Grada Zagreba otvorio ju je pročelnik za obrazovanje Ivica Lovrić. Publici se prije razgledavanja obratio i autor izložbe, umirovljeni profesor Georg Schierscher.

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

– Ako išta želim da ljudi nauče iz izložbe, to nisu jednadžbe, već kako biti društveno odgovoran kroz matematiku – izjavio je Schierscher.

>> Evo što vas sve očekuje na izložbi 'Volim matematiku'

>> Jedinstvena interaktivna izložba Volim matematiku u Klovićevim dvorima

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije