Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Projekt od 4 mil. kuna

Izložba povodom Međunarodnog dana šuma: 'Tajanstveni život drveća'

Mall of Split, još jedan centar koji je evakuiran zbog dojave o bombi
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/3
21.03.2023.
u 12:08

Projekt 'Scout city-grad po mjeri djece' dio je sveobuhvatnog i dugoročnog programa "Green Split Blue", kojim se nastoji osvijestiti i educirati djecu i mlade.

Povodom Međunarodnog dana šuma, splitski skautski zbor predstavlja izložbu "Tajanstveni život drveća" autorice fotografije Mirele Varović pod grafičkim oblikovanjem Igora Drače. Izložba se postavlja u prostoru Mall of Split u sklopu projekta "Scout city-grad po mjeri djece-2 generacije" koji je podržan od strane Europskog socijalnog fonda i Ureda za udruge Vlade RH. 

U priopćenju se navodi da se izložba postavlja večeras u prizemlju centra Mall of Split, na tri lokacije, a posjetitelji centra će je moći razgledati od srijede ujutro. Motivi u kojima je autorica Mirela Varović pronašla figure nalik onima iz ljudskog življenja nastoje potaknuti promatrače na promišljanje i razotkrivanje tajanstvenog života biljaka. Izložba će biti na ovoj lokaciji 15 dana, a potom će je premještati.

Ujedinjeni narodi su 1971. godine proglasili ovaj datum Međunarodnim danom šuma. Zbog velike važnosti koju šume imaju za naš planet nastoji se potaknuti senzibilitet prema očuvanju. Izviđači već 5 sezona organiziraju volonterske aktivnosti pošumljavanja u akcijama "Boranka", "Šumoborci" i "Zeleno, volim te zeleno".

 

Projekt "Scout city-grad po mjeri djece" dio je sveobuhvatnog i dugoročnog programa "Green Split Blue", kojim se nastoji osvijestiti i educirati djecu i mlade. Prema priopćenju glavni partneri ovog projekta su HGSS-stanica Split, Hrvatske šume, Crveni križ... Vrijednost projekta iznosi nešto manje od 4 milijuna kuna.

VIDEO Zagreb: Radnici Hrvatskih šuma saniraju štete na Sljemenu

Više zelenih tema pronađite na Rezolucija Zemlja!

Još novija pasica Rezolucija Zemlja

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije