Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Njemački list

Izlazak Grčke iz eurozone mogao bi ojačati utjecaj Rusije na Balkanu

Atena
Foto: Shutterstock
24.02.2015.
u 07:49

Rusija ima novac i interes prema Balkana, a postoji i kulturološka bliskost među dvjema pravoslavnim državama, tvrdi autor teksta

Potencijalni izlazak Grčke iz eurozone mogao bi dovesti do jačanja ruskog utjecaja na prostoru Balkana.Tako smatraju u njemačkom listu FAZ (Frankfurter Allgemeine Zeitung) u kojem piše da bi nakon izlaska iz eurozone vrlo brzo bi u pitanje došlo i članstvo Grčke u Europskoj Uniji kao i u zoni Schengen.

"Grčka će početi tražiti nove partnere, a prvi kandidat biti će Rusija", navodi se u tekstu, prenosi Sputniknews

"Rusija ima novac i interes prema Balkana, a postoji i kulturološka bliskost među dvjema pravoslavnim državama", tvrdi autor teksta. Prema njegovim tvrdnjama, približavanje Grčke i Rusije moglo bi rezultirati teškoćama u NATO savezu jer bi savezničke snage teže ostvarile jačanje utjecaja u istočnoj Europi ako se Atena tome bude protivila.  

>> Grčka pristala na produljenje programa pomoći koji izgleda kao njezin poraz

Komentara 12

KI
Kissinger
08:27 24.02.2015.

FAZ-mjesecima tupi da su rusi na koljenima glede LOVE. sad isti FAZ tvrdi da su rusi PUNI love.žao mi je možebitno da jedan veliki rat na europskom tlu riješi sve te nebuloze.FBI,CIA i CNN pripremaju teren,glede istog ni KGB,SFB i RT nemaju niš protiv.ameri predaleko,rusija prevelika-europa idealan poligon za konvencionalni OBRAČUN.

MA
makotako
10:37 24.02.2015.

prvo iz eurozone,zatim iz Nato saveza..sto ne bi bilo ni lose, bio bi to spijun manje u Nato savezu

BG
BG
13:17 24.02.2015.

hrvati, jedini narod koji se ponosi i raduje tudjim uspesima i ciljevima. a i logicno, kada nemate nikakvu istoriju osim dupelizacke....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije