Naslovnica Vijesti Crna kronika

Izgorjela arhiva Kerum trgovine d.o.o. u Lori

Uzrok izbijanja požara je vlaženje električnih instalacija kroz krovnu montažnu konstrukciju, što je dovelo do proboja i zapaljenja PVC izolacije preko koje se požar prenio na arhivsku građu složenu na policama.
14. veljače 2013. u 12:15 6 komentara 11 prikaza
Željko Kerum (1)
Foto: Ivana Ivanović/PIXSELL

Ne postoje više Kerumovi dućani, nema više legendarnih žutih kesa, a prije dva dana arhiva tvrtke nestala je u plamenu. Splitska je policija izvijestila da je završen očevid požara u uredskim prostorijama u Lori, u Zrinsko-frankopanskoj ulici koji je planuo u srijedu u 22,30 sati. Centar izbijanja požara lociran je na mjestu električnog razvodnog ormarića koji se nalazi na prvoj etaži objekta u jednom od ureda. Uzrok izbijanja požara je vlaženje električnih instalacija kroz krovnu montažnu konstrukciju, što je dovelo do proboja i zapaljenja PVC izolacije preko koje se požar prenio na arhivsku građu složenu na policama. Istom prigodom, došlo je do oštećenja 12 računala i monitora, tri klima uređaja kao i djelomičnog urušavanja krova. Šteta će se naknadno utvrditi.

Kerumov prodajni centar u Lori, bio je prvi iz kojega je krenuo u širenje trgovačkog carstva. Danas trgovinu drži Konzum, a poslovni objekt je u vlasništvu tvrtke Lora Produkt d.o.o. koja je u vlasništvu Tomislava Režića, Kerumovog vijećnika u Gradu Splitu.  

>> AZTN odobrio koncentraciju Tommyja i Keruma

Elipso

  • aabbcc:

    . ..je vlaženje električnih instalacija kroz krovnu montažnu konstrukciju, što je dovelo do proboja i zapaljenja PVC izolacije preko koje se požar prenio ...na arhivu.., vertikalno slozene ..na horizontalnim policama ___________________ Ova nova Teslina teorija o prenosu elektriciteta, je za ... prikaži još!za Nobelovu nagradu !

  • jacki:

    Jadni Kerum, sve na njega. Skoro su mu provalnici sve odnjeli iz doma, a sad evo gore i arhive. Ma dajte... ma nije pozar namjerno izazvan. Ma dobro, mozda je netko malo ovlazil instalacije...Boze moj dogadja se...

  • silversurfer22:

    ..a onda je svizac zamotao čokoladu...