Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tržišno natjecanje

AZTN odobrio koncentraciju Tommyja i Keruma

Kerum Tommy
Ivo Čagalj/PIXSELL
03.12.2012.
u 10:30

Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja zaključila je da provedba koncentracije neće imati negativan učinak na tržišno natjecanje jer se njome ne stvara novi niti jača postojeći vladajući položaj sudionika koncentracije.

Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja odobrila je koncentraciju poduzetnika Tommy i Kerum kojom je Tommy u 2010. i 2012. sukcesivno stekao dio prodajnih mjesta Keruma, priopćeno je iz agencije.

- Poduzetnici, sudionici koncentracije, djeluju na mjerodavnom tržištu trgovine na malo mješovitom robom, pretežno hranom, pićima i higijenskim proizvodima za domaćinstvo na području pet županija - Dubrovačko-neretvanskoj, Splitsko-dalmatinskoj, Zadarskoj, Šibensko-kninskoj i Primorsko-goranskoj.

Uzimajući u obzir utvrđene strukture tržišta i znatan broj konkurenata različite tržišne snage na mjerodavnim tržištima, agencija je zaključila da provedba koncentracije neće imati negativan učinak na tržišno natjecanje jer se njome ne stvara novi niti jača postojeći vladajući položaj sudionika koncentracije. Štoviše, za pretpostaviti je da će Tommy svojim tržišnim udjelom pridonijeti većoj konkurenciji između poduzetnika na mjerodavnim tržištima što će ići u korist i potrošačima.

Međutim, unatoč tome što je koncentraciju ocijenila dopuštenom, agencija će protiv Tommyja pokrenuti postupak utvrđivanja uvjeta za izricanje upravno-kaznene mjere zbog nepodnošenja prijave namjere provedbe koncentracije na ocjenu u zakonskom roku.

Riječ je o lakšoj povredi Zakona o zaštiti tržišnog natjecanja, a obveza prijave za Tommy nastala je 10. svibnja 2010., kada je Tommy kupio, odnosno zakupio posljednji od šest prodajnih prostora Keruma u Dubrovačko-neretvanskoj županiji - objašnjeno je u priopćenju.

>> Kerum: Žele propast mojih firmi, ali uzalud se naslađuju

Komentara 1

Avatar Pecine
Pecine
18:06 03.12.2012.

koja smiojurija je ovaj AZTN. Kažnjavaju tamo neke pekare u Osijeku, a Konzum i TDR im drže duopol u prodaji tiskovina i duhana vidljiv iz mjeseca ili bankarski oligopol koji guli klijente sa svakavim izmišljenim nakandama ili monopson Konzuma... a a da ne govorimo o državno sponzoriranom monopolu javnih bilježnika.... AZTN lakrdija od agencije u lakrdiji od države

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije