Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VREMENSKA PROGNOZA

Izdana upozorenja za cijelu zemlju, očekuje se grmljavinsko nevrijeme

Munje tijekom nevremena udarale u more
Foto: Bruno Fantulin/PIXSELL
1/3
06.03.2024.
u 08:03

Upozorenje je za osječku, zagrebačku, karlovačku, gospićku, riječku, kninsku, splitsku i dubrovačku regiju izdano zbog grmljavinskog nevremena. Zbog pojačane bure, žuto upozorenje izdano je za Velebitski kanal

Vrijeme će danas biti promjenjivo oblačno i nestabilno. Povremeno se očekuju kiša i pljuskovi s grmljavinom, češći, ponegdje izraženiji na Jadranu te u područjima uz Jadran. U sjevernim kopnenim krajevima bit će uglavnom suho. U višem gorju susnježica i snijeg. Vjetar će biti slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, na Jadranu jugozapadni i sjeverozapadni prolazno s jakim udarima, na krajnjem jugu umjereno jugo. Najviša dnevna temperatura bit će uglavnom između 11 i 16 °C, u gorju malo niža, navodi u vremenskoj prognozi Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ).

Za cijelu zemlju upaljen je žuti Meteoalarm koji vrijeme opisuje kao potencijalno opasno. Upozorenje je za osječku, zagrebačku, karlovačku, gospićku, riječku, kninsku, splitsku i dubrovačku regiju izdano zbog grmljavinskog nevremena.  

"Budite na oprezu zbog mogućih jačih grmljavinskih nevremena. Posebno pripazite u izloženim područjima kao što su planine, šume i livade odnosno otvoreni tereni. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom", ističe DHMZ. Zbog pojačane bure, žuto upozorenje izdano je za Velebitski kanal. 

Foto: DHMZ

Nakon kiše u srijedu i četvrtak, petak bi, kako navodi HRT, trebao biti sunčaniji. 

"U četvrtak u unutrašnjosti u početku još ponegdje kiša, u gorskim predjelima iznad 500 metara nadmorske visine i susnježica i snijeg, a zatim će oborina postupno prestati uz djelomično razvedravanje. U petak i subotu ujutro upozoravamo na ponegdje mraz i maglu. U subotu sa zapada porast naoblake, kiša uglavnom u gorju, a danju porast temperature i južni vjetar. Na Jadranu u četvrtak prestanak kiše, zatim razvedravanje i u petak pretežno sunčano. U subotu novo naoblačenje s kišom i grmljavinom, najprije na sjeveru. Umjerena, podno Velebita i jaka bura, u petak će slabjeti, zatim okrenuti na jugo koje će u subotu biti i jako. Jutarnja temperatura malo niža, dnevna bez veće promjene", prognozirao je za HRT Tomislav Kozarić, dipl. ing. iz DHMZ-a.

FOTO/VIDEO Ovo je obnovljena zgrada u Karlovcu: Pucaju joj zidovi

Munje tijekom nevremena udarale u more
1/32

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije