Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prije njegovog dolaska

Izdan uhidbeni nalog za prinčevu sestru!

Francuska policija
Foto: Reuters
15.03.2018.
u 00:10

U studenom 2017. je tijekom susreta francuskog predsjednika Emmanuela Macrona i princa Salmana omogućeno rješenje političke krize

U Francuskoj je izdan uhidbeni nalog za sestru saudijskog princa nasljednika Mohammeda bin Salmana, koja je naložila svom čuvaru da udari jednog obrtnika u Parizu, doznaje se nekoliko tjedan prije prinčevog predviđenog dolaska u Pariz.

Uhidbeni nalog za Hassu bint Salman, prinčevu sestru je izdao krajem prosinca pariški istražni sudac, precizirao je izvor blizak tom predmetu i potvrdio informaciju tjednika Le Point.

Princ nasljednik Mohammed bin Salman bi trebao posjetiti Francusku još nedefiniranog datuma, navodno tijekom travnja.

Princ je pobornik umjerenog islama, tolerantnog i otvorenog. On dvije godine provodi politiku drastičnih reformi na gospodarskom i socijalnom planu koje su potresle običaje ultrakonzervativnog saudijskog kraljevstva.

Princ je izjavi objavljenoj u četvrtak naveo da će Saudijska Arabija nabaviti nuklearno oružje ako ga nabavi njihov iranski protivnik.

U studenom 2017. je tijekom susreta francuskog predsjednika Emmanuela Macrona i princa Salmana omogućeno rješenje političke krize u Libanonu, kada je libanonski premijer Rafic Hariri najavio iz Ryada ostavku i otputovao u Francusku i povukao se.

Hassa bint Salman je osumnjičena da je u rujnu 2016. naredila svom tjelesnom čuvaru da udari obrtnika koji je došao obaviti radove u njihov stan u Avenue Foch. On je fotografirao prostoriju u kojoj je trebao obaviti radove, a princeza ga je optužila da želio medijima prodati fotografije.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije