Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ususret izborima

HDZ: Očekuje se početak sjednice Nacionalnog vijeća

Ivana Maletić
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
1/3
11.08.2016.
u 20:00

Upitana o povećanju rodiljnih naknada koje najavljuju u svom programu, HDZ-ova Ivana Maletić je rekla kako imaju precizne izračune

Nakon sjednica Predsjedništva i Središnjeg odbora HDZ-a koji su započeli u četvrtak prijepodne, u središnjici te stranke oko 20 sati trebala bi konačno započeti i sjednica Nacionalnog vijeća, prvotno najavljena za podne, a nakon koje bi konačno trebale biti poznate izborne liste.

HDZ-ov Tomislav Ćorić novinarima okupljenim ispred središnjice stranke rekao je kako nema razloga za nestrpljenje. Najavio je i da će u subotu HDZ predati u DIP izborne liste te predstaviti izborni program.

Upitana o povećanju rodiljnih naknada koje najavljuju u svom programu, HDZ-ova Ivana Maletić je rekla kako imaju precizne izračune. "Za povećanje naknada za drugih šest mjeseci, sa sadašnjih 2500 kuna, do pune razine plaća osigurati će se između 350 i 400 milijuna kuna", pojasnila je.

Kao demografsku mjeru uvest će se i status roditelja odgajatelja što će, kaže,  koštati oko 320 milijuna kuna. Naglasila je i kako bi oko milijardu kuna stajale mjere demografske politike. 

"To je set mjera koje će se uvesti, a pratit će gospodarski rad i razvoj.  Imati ćemo veće stope rasta koje će stvoriti povjerenje u hrvatsko gospodarstvo, a automatski će nam porasti kreditni rejting. Snizit će se kamate na javni dug. Tu su već uštede od tri milijarde kuna. Cilj nam je ostvariti gospodarski rast i građanima poboljšati standard te pomoći socijalnim kategorijama društva. Mjere su dobro uklopljene jedna u drugu, kako bi Hrvatska postala država realiziranih projekta. Preko 10 milijardi kuna godišnje možemo koristiti iz EU fondova kao sredstva za razvojne projekte", rekla je Maletić.

Upitana što će biti ako gospodarski rast ne bude po HDZ-ovim predviđanjima uzvratila je kako je "100 posto sigurna u gospodarski rast, predviđen programom HDZ-a".

Upitana o nezadovoljstvu koje je tijekom dana izražavao lički HDZ-ovac Darko Milinović zbog liste u IX izbornoj jedinici koju, po neslužbenim najavama, ona predvodi, a on bi trebao biti četvrti, uzvratila je kako je "stvar stranačkih tijela da odluče tko će biti na listi", izbjegavajući iznijeti svoj osobni stav o pozicioniranju Milinovića.

>> 'Za četiri godine hrvatski građani će živjeti kao u Zagrebu, a za osam kao u Švicarskoj'

Komentara 7

Avatar juricamesko
juricamesko
20:16 11.08.2016.

milijardu kuna za demografsku obnovu.Ivana a da nam objasniš dali je to u jednoj godini ili mandatu.ukoliko je u jednom mandatu malo je to.kada se na beskorisne zgrade u Bruxellsu može baciti 100 milijuna kuna onda za demografsku obnovu ove opustošene zemlje treba puno više.

AN
antonelić
22:20 11.08.2016.

konačno prava obećanja od bistre ivane ... set mjera , stope rasta , povjerenje , kreditni rejting , poboljšanje standarda , uklopljene mjere , eu fondovi za razvoj ... lijepo zboriš ivana , ali ništa ne zboriš o povećanju povratne naknade za pet ambalažu ... mi , ranojutarnji berači boca po kontejnerima čekamo povećanje kao ozebao sunce već sedam godina ... povećanje sa 50 lipa na 1 kunu podglo bi produktivnost 100% , a rast hrvatskog bdp-a do 5% ... možda je za hdz 50 lipa malo ali za nas je to puno ... udruga rbbk "boca" - u osnivanju , ćelija travno ...

SC
sc0rpion
06:48 12.08.2016.

gori su od KPJ oni su stalno imali sastanak centralnog komiteta ili kako su se već nazivali

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije