Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MILANOVIĆ O OBEĆANJIMA HDZ-A

Milanović: Hrvatska je izvučena iz krize zahvaljujući našem radu, ne trebamo šarlatanska obećanja

Zoran Milanović
Foto: Nel Pavletić/Pixsell
1/3
11.08.2016.
u 15:25

'Gledaš ljude u oči, a znaš da to nećeš ispuniti'

– Tijekom ove predizborne kampanje građani će moći čuti svašta i masu obećanja. Puno je obećanja, a osnovno je pitanje jeste li radili kalkulacije i odakle novac – rekao je predsjednik SDP-a Zoran Milanović odgovarajući na upit novinara postoje li procjene koliko će predizborna obećanja SDP-a koštati.

Milanović nije izašao s preciznom brojkom, ali je rekao kako je Hrvatska u postupku prekomjernog deficita i da se samim tim mora držati određenih obveza. Kazao je i kako HDZ u javnost izlazi se nerealnim obećanjima za koje zna da ih ne može i neće ispuniti tipa delimitiranih porodiljnih naknada...

– Gledaš ljude u oči, a znaš da to nećeš ispuniti. To je nepošteno i nekorektno prema biračima. Odakle novac, osnovno je pitanje. Za naš program mogu reći samo kako neće biti novih poreza nego će biti smanjenje stopa nekih poreza – rekao je Milanović.

Govoreći na ovu temu, rekao je da želi podsjetiti na tri dubioze (sanaciju bolnica koja traje od 2012. godine, a koju je prekinuo HDZ; plinski ugovor s Inom; i ugovor da kada dođe do određenoga gospodarskog rasta prosvjetarima se poveća plaća za 6%) kojima su "Zajednički nazivnik HDZ, HDZ i Ivo Sanader". Kazao je i kako neki prijedlozi HDZ liče na licitaciju, odnosno, da se pojavljuju tek kada Narodna koalicija izađe s svojim prijedlogom u javnost. Dodao je kako to liči na licitaciju.

– U četiri godine točno smo znali koliko ćemo s nekim mjerama "uzeti" državnom i lokalnim proračunima, ali i što će to donijeti u budućnosti. Hrvatska je izvučena iz krize zahvaljujući našem radu, ali ako želimo naprijed, onda moramo imati siguran smjer, a ne šarlatanska obećanja. S nama ljudi imaju sigurnost i racio – zaključio je Milanović. 

>> Milanović: 'Pozivam HRT da pozove Božu Petrova i da nas u studiju bude troje'

Komentara 39

FA
Fake
15:53 11.08.2016.

Vašem radu? Pa vi ste bili u hibernaciji 4 godine.Doći u 10.00 na posao pa malo u Tač,malo do Rijeke u heliću itd......

DU
Deleted user
15:38 11.08.2016.

pa lažovčino..kolko love niste uzeli iz eu fondova jer se diletanti , ljenjivci, lopovi i neznalice

Avatar R & I
R & I
16:07 11.08.2016.

Oko 300.000 nezaposlenih... oko 100.000 napustilo Hrvatsku... Vanjski dug. samo raste... Glavnica na kamate je katastrofa... Kreditni rejting je smece... Koji scumbag od covjeka....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije