Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Izbor Večernjeg lista: Mladen Bajić osoba 2011. godine

Drugo mjesto u Večernjakovom izboru zauzeli su violončelisti Stjepan Hauser i Luka Šulić, dok je treće mjesto zauzela Marija Rukavina.
06. siječnja 2012. u 22:40 88 komentara 8 prikaza
bajić (1)
Foto: Pixsel

Glavni državni odvjetnik Mladen Bajić osoba je godine 2011. u izboru Večernjeg lista. Deseteročlani žiri, u čijemu je sastavu bilo šestero urednika i novinara Večernjeg te četvero uglednika iz javnog života, ocijenio je da je upravo Bajić osoba koja je obilježila godinu iza nas. Korupcija na najvišoj državnoj razini u velikoj je mjeri uvjetovala gospodarsku krizu, a tijekom prošle godine taj je kriminal otkriven i zbog njega su pokrenuti kazneni postupci.

U procesu donošenja odluke tko će biti osoba godine, žiri je raspravljao o svim kritikama koje idu na Bajićev račun. Razmotrio je tako primjedbu zašto Bajić nije sve te društvene anomalije otkrio i procesuirao prije te prigovor da postupa kalkulantski, odnosno da vuče poteze u uvjetima u kojima neće ugroziti vlastitu poziciju. Uzimajući sve to u obzir, žiri je ostao pri stavu da je borba protiv korupcije, posebice na ovako visokoj državnoj razini, događaj bez presedana čak i u europskim i svjetskim razmjerima te da je otvoren proces koji se tiče svakog hrvatskoga građanina. To prije što je procesuiranje bivšeg premijera i HDZ-a zasigurno utjecalo na ishod izbora i promjenu vlasti.

Državno odvjetništvo Republike Hrvatske institucija je koja je nositelj borbe protiv korupcije, no glavni obol i smjer u kojemu tu borbu vodi daje osoba koja joj je na čelu, a to je glavni državni odvjetnik Mladen Bajić.

Drugo mjesto u Večernjakovom izboru zauzeli su violončelisti Stjepan Hauser i Luka Šulić, dok je treće mjesto pripalo Mariji Rukavini.

>>Sve o izboru za osobu 2011. godine pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od subote

Advent u Dalmaciji
Advent u Dalmaciji
Vrijeme je za lampice, druženje i blagdansko raspoloženje
  • -obrisani-:

    bajic srbenda

  • standup:

    Bajic´je dobija od judbasa -Medalju, jer nije uhapsija Mesicá, Perkovicá & CO., a uhapsija je sve Hrvate koji su za Hrvatsaku...!!

  • -obrisani-:

    Nist novo. VL je podrzavao zlocinacku organizaciju 20 godina ...