Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U Daruvaru

Izbor nove ravnateljice centra R. Stainera smatraju političkim potezom

darinka nikolić
Michael Palijan
10.12.2013.
u 16:03

Većina članova Upravnoga vijeća smatra da je bolji izbor Sanja Major (SDP) iz Zagreba, negoli Daruvarčanka Darinka Nikolić koja u toj ustanovi radi 35 godina.

Sigurna sam da je to politički potez. O tome svjedoči činjenica da su me kao osobu koja je provela 35 godina radeći u ovoj ustanovi pozvali na razgovor da se predstavi - kazala je to razočarana Darinka Nikolić, koja će odlukom Upravnoga vijeća nakon četiri godine 31. prosinca izaći iz fotelje ravnateljice daruvarskoga Centra Rudolf Steiner, ustanove za odgoj i obrazovanje osoba s intelektualnim poteškoćama. Već je ranije navela kako UV-u očito smeta to što nije politički obojena, te što je imala podršku bivšega sastava toga tijela.

- Prespavat ću i odlučiti o daljnjim koracima. No, vjerojatno ću pokrenuti upravni spor - kazala je. Veronika Pilat (SDP), predsjednica UV-a, pak odbacuje sve poveznice s političkim scenarijem. Priznaje da novi UV nije imao prigovora na rad D. Nikolić, no ističe uvjerenje da će nova ravnateljica Sanja Major još više unaprijediti ustanovu.

- Ima odlične reference i iskustvo u socijali i radu s invalidnim osobama, te mogućnosti ostvarivanja programa EU-a budući da između ostalih sposobnosti izvrsno govori strane jezike - kaže V. Pilat. Naime, trenutno još uvijek Zagrepčanka, SDP-ova S. Major na mjesto ravnateljice dolazi s dužnosti načelnice sektora za tržište rada i zapošljavanje u ministarstvu rada, a trebala bi se doseliti u Garešnicu otkuda sežu njezini korijeni, kaže V. Pilat. Dok je u peteročlanom UV-u troje glasova osnivača bilo za S. Major, predstavnici roditelja i radnika bili su za D. Nikolić. Štoviše, sindikat je po tom pitanju bio vrlo jasan.

- Ovo je sve smišljeno i politički obojano. Ne mogu govoriti o kompetencijama nove ravnateljice, niti će je tko opstruirati jer smo svi ovdje prvo zbog korisnika, a ne nas osobno. No, nitko me ne može uvjeriti da je dosadašnja ravnateljica s 35 godina radnoga iskustva u našoj ustanovi nesposobna - rekla je sindikalna povjerenica Blanka Čeprnja.

>>Jednome posao ako dvoje odu u mirovinu
 

Komentara 2

PA
Pajcek
11:45 15.01.2014.

Jako me zanima što će pokazati ili dokazati upravni spor. Novoimenovana bi isto tako mogla zatražiti pregled poslovanja centra unatrag nekoliko godina. Biti ravnatelj i ne činiti ništa ne jamči doživotno biti ravnateljicom. Da nije bila zaštićena i "obojena", malo morgen.

Avatar demokracija
demokracija
16:48 10.12.2013.

Ništa novo pod kukuriku suncem.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije