Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Evidentirano 14 izbjeglica

Izbjeglička humanitarna kriza počela tresti i Zagorje

izbjeglice Baranjsko Petrovo Selo
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
1/10
18.09.2015.
u 19:18

Do 14 sati u Zagorju je evidentirano 14 izbjeglica.

Unatoč tome što su pomislili kako će ih zaobići "izbjeglička kriza", posljednja događanja upućuju na to kako bi u sljedećih nekoliko dana ipak i Zagorje moglo postati jednim od žarišta. Naime, tijekom današnjeg poslijepodneva, u Krapini je policija evidentirala 20-ak izbjeglica na krapinskom Željezničkom kolodvoru i središtu u grada koji su vlakom namjeravali krenuti prema Sloveniji i daljem odredištu – Austriji i Njemačkoj.

U zagorskoj policiji potvrdili su nam je kako su zagorski policajci u Krapini evidentirali 15 – 20 izbjeglica, no oni su bili evidentirani u prihvatnim centrima i kao slobodni građani, vjerojatno će nastaviti svoj put preko Slovenije do svoje "obećane zemlje". Manja grupica viđena je i na zabočkom Željezničkom kolodvoru. Predsjednik zagorskog Kriznog stožera za zaštitu i spašavanje Anđelko Ferek - Jambrek rekao nam je kako je situacija u Zagorju pod kontrolom, te da su dosad zabilježeni tek sporadični slučajevi dolaska i prelazaka ilegalaca preko Zagorja i zagorskih graničnih prijelaza u Sloveniju.

Do 14 sati u Zagorju je, po njegovom saznanju, evidentirano 14 izbjeglica. – Održali smo sastanak Kriznog stožera i na najvišu razinu spremnosti podigli sve službe u Krapinsko – zagorskoj županiji kako bi, bude li potrebe, mogli reagirati. To uključuje Hitnu pomoć, Dom zdravlja Krapinsko – zagorske županije, Službu 112, vatrogasce te javna poduzeća poput Hrvatskih cesta i Hrvatskih voda. Nema mjesta panici i nadamo se da ćemo sve probleme, ako uopće do njih i dođe, uspješno riješiti, rekao nam je prvi čovjek Kriznog stožera u Zagorju Anđelko Ferek - Jambrek.

Sve priče o izbjeglicama čitajte u našem specijalu Izbjeglička kriza

>>Vlak sa 1000 izbjeglica iz Hrvatske stigao u Mađarsku: Voze ih u prihvatne centre uz austrijsku granicu

>>Granični prijelaz u blokadi. Situacija sve više izmiče kontroli, došlo do naguravanja

Komentara 11

Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
21:33 18.09.2015.

Prvo dolazi izvidnica, zatim akindžije, a onda sultanova vojska.

GR
greenvest
21:32 18.09.2015.

Očigledno je Njemačka nešto gadno zeznula u Siriji i sa Sirijom kada dopušta da se sve ovo događa...a Rusi sve to znaju i čekaju kada će to izaći na vidjelo tko je sve kriv za pokolj i rat u Siriji...Rusi čekaju, čuvaju režim u Siriji i gledaju kako se Njemačka koprca u živom blatu i u to uvlači sve ostale zemlje oko sebe...jedino je Orban to shvatio ili su mu Rusi dali dokaze...detalji nisu bitni...bitna je činjenica da svi tonemo u živo blato...

Avatar Idler 3
Idler 3
22:01 18.09.2015.

Evo pri nam je isto sve spremno, zaključali se u dvorišče, Žućo pušten z lanca, zalihe gemišta dostatne za cijeli vikend >;-))

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije