Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vodstvo dalo ostavke

Izbačena kadetska prvakinja i 30 sinkroplivačica vraćene u klub!

radovanic
Goran Stanzl/Pixsell
06.10.2013.
u 18:18

Majka djevojčice: Naša je kći presretna, kao i sva ostala djeca, što opet trenira u bazenu.

Trostruka kadetska prvakinja države u sinkroniziranom plivanju, 11-godišnja djevojčica kojoj je 30. kolovoza na ruke uručena sramotna ispisnica da ju se izbacuje iz zagrebačkog Kluba sinkroniziranog plivanja Medveščak "jer joj je otac prekršio kodeks ponašanja" vraćena je u klub, a članovi Predsjedništva kluba, koji su podnijeli ostavku, ispričali su se njoj i njezinim roditeljima. Djevojčica opet trenira u bazenu zajedno s osam trenerica i s još 30-ak trofejnih plivačica koje su također bile izbačene iz kluba i bazena zato što su roditelji upozoravali na netransparentan rad kluba. Razum je na kraju prevladao u KSP Medveščaku.

Predsjednik kluba dr. Goran Bićanić prije nego što je podnio ostavku ispričao se u svoje i uime kluba maloj plivačici i njezinim roditeljima što je došlo do njezina izbacivanja i izvijestio ih da je Predsjedništvo kluba poništilo odluku stegovne komisije o izbacivanju iz kluba djevojčice i njezina oca. Nakon što je u klub došla sportska inspekcija, a odvjetnik angažiran zbog povrede prava djece te nakon što smo u Večernjem listu pisali o izbacivanju malih plivačica iz kluba, očito je predsjedništvo kluba shvatilo razmjere svog čina i na kraju postupilo sportski i dalo ostavke. Na izvanrednoj skupštini kluba Medvešćak 22. rujna predsjednik dr. Bičanić podnio je ostavku te pozvao članove da razriješe dužnosti i ostala tijela – Predsjedništvo, Nadzorni odbor i Stegovnu komisiju, što je i učinjeno.

Podsjetimo da nam je i dječja pravobraniteljica Mila Jelavić, koja je također bila zatražila da sportska inspekcija ispita slučaj, kazala da je zgrožena zapisnikom stegovne komisije i ispisnicom izdanom djevojčici, ističući da, nažalost, ovo nije prvi slučaj da djeca snose posljedice sukoba odraslih i djelatnika klubova. Male plivačice iz Medveščaka u rujnu su teško podnijele izbacivanje iz kluba zajedno sa svojim trenericama, no treninge su nastavile na travi umjesto u bazenu vjerujući da će se problemi riješiti i da će opet trenirati.

– Naša je kći presretna, kao i sva ostala djeca,što opet trenira u bazenu. Sve ovo vrijeme jako joj je puno značila podrška njezine trenerice Ane Dapčić i naša roditeljska, pa je zadržala stabilnost i volju i entuzijazam za treniranjem – kaže njezina majka Ivona Radovanić.

Odvjetnik Branimir Tuškan, inače, predsjednik Centra za mirenje HOK-a, kojega su angažirali roditelji zbog povrede prava djece, zadovoljan je jer su tijekom dva postupka medijacije problem riješili mirnim putem umjesto sudskim postupcima, koji bi potrajali na štetu svih strana. I on nam je kazao da je vodstvo podnijelo ostavke i izabrano je novo, a sve odluke Stegovne komisije su poništene, a djeca i trenerice su vraćeni u bazen. Na skupštini kluba izabrana je nova predsjednica Medveščaka Ana Pendeš, nova dopredsjednica i nova tajnica te novi članovi Stegovne komisije. Pendeš je izvijestila i Zagrebački sportski savez da su medijacijom riješena sporna pitanja u Medveščaku na dobrobit djece sportaša, djelatnika kluba i ostalih članova.

>>Djevojčice zbog osvete ocu istjerali s bazena Mladosti!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije