Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Šokantno

Djevojčice zbog osvete ocu istjerali s bazena Mladosti!

boris radovanić (1)
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/3
14.09.2013.
u 12:30

Mučno i groteskno: Ispisnicu iz kluba maloj plivačici uručili su uz – sportski pozdrav!?

Trostrukoj kadetskoj prvakinji države u sinkroniziranom plivanju, djevojčici od 11 godina, uručena je ispisnica iz zagrebačkoga kluba Medveščak u kojoj piše, vjerovali ili ne, da je se izbacuje jer joj je otac prekršio kodeks ponašanja! Mučno je i groteskno da je ispisnica potpisana sa “Sportski pozdrav”. Kako je moguće da je nekom palo na pamet da dijete izbaci iz kluba, ma što učinio njezin otac? Uz to joj je, kaže njezin otac Boris Radovanić, tajnica kluba pred svjedocima rekla da su djeca odgovorna za ponašanje roditelja!

Nije to sve, jer su s djevojčicom iz kluba izbacili osam trenerica, 30-ak trofejnih plivačica zbog angažmana roditelja, koji su ukazivali na netransparentan rad kluba, tvrdi Radovanić. Zabranjen im je ulaz u klub pa sad treniraju na travi! Slučaj je prijavljen dječjoj pravobraniteljici, sportskoj inspekciji, Hrvatskom i zagrebačkom Savezu sinkroniziranog plivanja... i angažiran je i odvjetnik zbog povrede prava djece.

Šteti ugledu kluba

Radovanić, donedavno v. d. predsjednika HSSP-a, prijavio je predsjednika Medveščaka Gorana Bićanića, dopredsjednika Vjekoslava Cigrovskog i tajnicu Kristinu Rebić da su zlorabili položaj i oštetili prava djece. U prijavi je naveo imena 21 roditelja i trenerica, spremnih potvrditi istinitost tih optužbi. Stegovna komisija je 23. kolovoza na zahtjev predsjedništva kluba trajno isključila Radovanića bez saslušanja jer je, tvrde, svojevoljno donosio i provodio odluke preko trenerica, što je kulminiralo na skupštini HSSP-a u srpnju i jer utječe na roditelje i trenere te šteti ugledu kluba. Sramotna ispisnica njegovoj kćeri uručena je 30. kolovoza.

– Pitala me je s tugom: “Tata, što si napravio da su mene izbacili?” Njoj je bazen kao zrak, trenira od pete godine, trostruka je prvakinja države, odlična je učenica i nikad nije izostala s treninga. Teško je to djetetu objasniti, rekao sam joj da su pogriješili i nepravedno postupili prema njoj i drugoj djeci i da ćemo se mi roditelji boriti da opet treniraju – kaže Radovanić.

Dao ostavku

Na sastanku 30. kolovoza roditeljima je rečeno da klub prestaje biti natjecateljski i postaje rekreacijski te da nijednu natjecateljicu neće prijaviti za natjecateljsku sezonu. Dopredsjednik kluba Cigrovski ogradio se od svega: “Ja sam se maknuo iz kluba i podnio ostavku...”

Tajnica Rebić nije odgovorila kako su mogli djevojčici uručiti ispisnicu, ni je li istina da joj je rekla da su djeca odgovorna za ponašanje roditelja. Kratko je kazala da je postupak za djevojčicu u tijeku i da nisu još isključene trenerice ni druga djeca te da se treninzi održavaju iako je naš fotoreporter snimio trening na travi... Iz Medveščaka su nam proslijedili podulji “osvrt” na probleme koje uzrokuje Radovanić i neke trenerice, koji je potpisao predsjednik dr. Bićanić. U osvrtu i u mišljenju stegovne komisije zaključci su o Radovaniću u bitnom isti. No, dodali su da je prijetio tajnici, predsjedniku i dopredsjedniku kluba, a Radovanić kaže da je to laž. Dječja pravobraniteljica Mila Jelavić već je zatražila da sportska inspekcija ispita slučaj i zna da je postupak pokrenut.

– Zgroženi smo zapisnikom stegovne komisije i ispisnicom izdanom djevojčici. Neprihvatljivo je da se kažnjava dijete zbog ponašanja oca. Ovo nije prvi put da dobivamo pritužbe da djeca snose posljedice sukoba odraslih i djelatnika klubova. U jednom je slučaju nogometni klub zabranio devetogodišnjaku dolaske na trening zbog sukoba trenera s ocem djeteta, a nakon upozorenja dječje pravobraniteljice uprava kluba tu je mjeru poništila.

>> 64-godišnjakinja prva na svijetu preplivala od Kube do Floride

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije