Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zvjerstvo kod Slatine

'Još utvrđujemo sve činjenice, ali na dobrom smo tragu u otkrivanju počinitelja'

ozlijedjena kujica Astra HGSS-a ustrijeljena iz vatrenog oruzja
Foto: Vanja Kotur/HGSS
11.12.2015.
u 08:00

Štenac Rex je ubijen, a kujica Astra teško ozlijeđena i ne može hodati

Njemačka ovčarka Astra teško je ranjena, a njezin sustanar Rex ubijen je nakon što ih je netko najprije pustio iz dvorišta njihova vlasnika, inače člana Hrvatske gorske službe spašavanja, kod Slatine u srijedu navečer. Pucano je u njih iz puške. Kujica Astra već se mjesecima obučava za rad u HGSS-u i potrage za nestalim osobama. No umjesto da pomaže ljudima, upravo je ona u srijedu trebala pomoć svojih "kolega".

Slučaj prijavljen policiji

Vlasnik je alarmirao HGSS Stanice Orahovica oko 23.05 sati i prijavio nestanak. Zbog važnosti pasa, odmah su skočili na noge i njih trojica počela su "češljati" područje oko Sladojevaca nedaleko od Slatine. Pratili su tragove na tlu, razgovarali s mještanima.

– Nakon sat vremena traganja u jarku uz makadamsku cestu u Sladojevcima pronađena je kujica Astra, teško ranjena i nepokretna. Pedesetak metara dalje ležalo je beživotno Rexovo tijelo. Više mu se nije moglo pomoći – priopćio je HGSS na svojim internetskim stranicama. Ovčarku su utoplili, dali joj vode i odvezli je veterinaru.

– U njoj je četiri-pet kuglica sačme, kako je pokazao rendgen – kaže nam veterinar Predrag Vakanjac iz Veterinarske stanice Slatina. Jedna je kuglica oštetila vratni kralježak pa nesretna životinja ne može pomaknuti vrat ni hodati, ili zbog bolova ili zbog oštećenja živca.

– Nadamo se da je to zbog strašnih bolova koje trpi i da neće ostati nepokretna. Nije životno ugrožena, ali ne jede pa ne znamo koliko će tako izdržati – nastavlja veterinar. Vraćena je u vlasnikov dom, no odlazit će na infuzije. Tragači HGSS-a akciju su okončali u četvrtak oko 2.30 sati. Prijavili su odmah sve policiji koja ima sumnjivca, ali ne želi otkrivati detalje.

– Još utvrđujemo sve činjenice, ali na dobrom smo tragu u otkrivanju počinitelja. Znat ćemo onda i je li imao motiv ili je to učinio iz čistog hira – kaže Josip Štajdohar, glasnogovornik PU virovitičko-podravske. Vlasnik će, dodaje, podnijeti prijavu zbog kaznenog djela oštećenja tuđe stvari. Nije to jedino kazneno djelo za koje bi bezobzirni počinitelj mogao odgovarati. Upozoravaju na to i zaštitari životinja.

Kršenje nekoliko zakona

– Riječ je o kršenju Kaznenog zakona, Zakona o zaštiti životinja te drugih zakona koji se tiču upada na tuđi posjet i uporabe vatrenog oružja. Slučaj zahtijeva istragu koja će rezultirati pronalaženjem krivca i zatvorskom kaznom – poručuje Luka Oman iz Prijatelja životinja.

– Štenci su bili u postupku obuke, još nemaju licenciju, ali puno bi nam kasnije značili – govori Časlav Sikora, čelnik HGSS-a Orahovica.

>> Traži se počinitelj koji je vatrenim oružjem ubio Rexa i ranio Astru, HGSS-ove pse spasitelje

>> HGSS spasio psa iz jame kod Imotskog

Komentara 2

IS
istri
17:06 11.12.2015.

ZASTO NE? ako ga ulovite: zub za zub.

IS
istri
17:10 11.12.2015.

vi koji u glavu vam se vrte samo komunjari i srbi zeljam sam citati Vase komentare ako ne mislite da nije to vazna tema.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije