Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Cilj su Europa i SAD

Iz Moskve stižu nove jezive prijetnje: Uništit ćemo Zapad hipersoničnim nuklearnim oružjem

Nikolaj Patrušev
Foto: Reuters
1/4
28.03.2023.
u 14:26

Nove jezive nuklearne prijetnje stižu iz Moskve, cilj je, dakako Europa i SAD. Nikolaj Patrušev (71), čovjek kojeg mnogi vide kao mozak operacije Ukrajina te prvi čovjek Vladimira Putina za sigurnost zaprijetio je u intervjuu - najgorom prijetnjom.

- Uništit ćemo Zapad hipersoničnim nuklearnim oružjem ako pokuša poraziti ili raskomadati Rusiju! - prijeti Nikolaj Patrušev dan nakon što je Vladimir Putin najavio kako će taktičko nuklearno oružje postaviti i na teritoriju Bjelorusije. - Posjedujemo jedinstveno moderno oružje koje može uništiti bilo koga, uključujući i SAD ako zaprijete našoj egzistenciji - navodi Patrušev pa nastavlja: - Amerikanci trenutno rade što god im srce poželi u Europi svjesno ignorirajući činjenicu da je upravo Rusija bila ta koja je na Starom kontinentu oduvijek imala vodeću ulogu. Rusko carstvo dominiralo je Europom u 19. stoljeću, a Sovjetski Savez u 20. stoljeću, a tako će biti i u 21. stoljeću! - ispričao je u intervjuu koji je dao vladajućima bliskom mediju Rossijskaja Gazeta, a čiji je izdavač upravo ruska vlada.

- Zemlje NATO-a nemaju što tražiti u sukobu u Ukrajini, tu su zemlju pretvorili u veliki vojni kamp. I jasan je njihov cilj, a to je produžiti sukob što je duže moguće, te tako doći do glavnog cilja - poraza Rusije na bojišnici te njezinom novom komadanju. Gledamo li povijest od 1945. godine naovamo, jasno je kako Amerikanci žele održati svoju dominantnu ulogu eskalirajući napetosti na globalnoj razini. Američki su političari taoci vlastite propagande, te su uvjereni kako bi u slučaju izravnog sukoba SAD-a i Rusije mogli izvršiti preventivni nuklearni raketni udar nakon kojeg im mi Rusi više ne bi mogli odgovoriti - priča jedan od najviše pozicioniranih Rusa pa poentira: - To je kratkovidan idiotizam koji je vrlo opasan!



Navodi i kako se protiv Vladimira Putina iznose lažne optužbe za ratne zločine, a da Zapad žmiri na stvarni genocid i financijske malverzacije koje odobrava Bijela kuća. - Raspad Europske unije nije daleko. Paradoks je u tome što je Washington izravno zainteresiran za raspad EU, kako bi uklonio jednog ekonomskog rivala, te da onemogući Europu da surađuje s Rusijom.

Patrušev predviđa kako će južni susjedi SAD-a, prije ili kasnije, vratiti teritorije koji su im ukradeni, a upleo je u priču i - nacističke plinske komore. - Sankcije poput onih koje se tiču ograničavanja opskrbe medicinskih proizvoda koji u Rusiju stižu sa Zapada, podsjećaju upravo na Hitlerove plinske komore. Dobro se zna da je većina tih farmaceutskih tvrtki svojedobno radila na razvoju otrovnih plinova i agensa za ubojstva za nacističke potrebe. Tada su u potpunosti podržavali ideologiju genocida na takozvanima "suvišnim narodima". Sjetimo se kako su tridesetih godina prošlog stoljeća ti Anglosaksonci poticali naciste nadajući se da će ih usmjeriti protiv Sovjetskog Saveza. Danas se, Washington i London ponovo prepuštaju nacizmu i fašizmu,  koriste Ukrajinu kako bi potakli paneuropski, a možda čak i globalni sukob umišljajući da se s time mogu nositi - izjavio je.


Analitičari smatraju kako je ovaj intervju bio pokušaj da se okupi moskovska elita koja sve više sumnja u kurs koji drže Patrušev i Putin. - Zapad se više puta suprotstavio našoj zemlji, nekad su to pod zastavama Poljske ili Švedske, nekad s Napoleonovim orlovima, nekad pod zastavom Velike Britanije ili ispod Hitlerove svastike. A rezultat je uvijek bio isti - kad god su pokušali slomiti Rusiju, pokušaji su pali u vodu. To je uzaludno - upozorava jedan od najbližih saveznika Vladimira Putina.

Početkom mjeseca posjetio je i Kubu, ne bi li produbio odnose, a mnogi ga smatraju najopasnijim čovjekom u Rusiji. Teorija zavjere koja kola Moskvom je i ta da upravo Patrušev, nekadašnji šef FSB-a, a danas Tajnik Vijeća sigurnosti Rusije namjerava svog sina - gurnuti za novog ruskog predsjednika. Mlađi Paturšev, Dmitrij Patrušev (45) trenutno je ministar poljoprivrede, a ako se Vladimiru Putinu pogorša zdravlje, ili ga svrgnu s vlasti zbog neuspjeha u Ukrajini, on bi mogao preuzeti kormilo Rusije.

Video: Bjelorusija prikazuje vježbe protuzračne obrane

 

Komentara 47

JO
jocoudriga
14:40 28.03.2023.

Upadate u sve dublji glib. Kako van iz njega ostaje da se vidi.

DP
Dpejakovic2
15:05 28.03.2023.

Nacisti i ovi definitivno idu ruku pod ruku.

PR
pravednik2
15:31 28.03.2023.

Vladali u 19. i 20. stoljeću. I hoće još u 21. stoljeću? Time otkrivaju svoje stvarne razloge i ciljeve. Problem im je, što hoće na silu. Na brutalnu silu, u stilu iz kamenog doba. Jer im nedostaje pameti. To nije nikada uspijevalo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije